Sliedrecht 1 soepel naar winst

Jorik speelde simpel remise

SLIEDRECHT – Na de zure nederlaag van afgelopen december heeft het topteam van Sliedrecht zich afgelopen zaterdag herpakt. Met een rechtlijnige 5,5-2,5 werd Overschie 1 huiswaarts gestuurd. Met dit resultaat heeft Sliedrecht zich weer genesteld op een gedeelde eerste plaats in de KNSB-competitie; concurrent Sas van Gent 2 kwam deze competitieronde niet verder dan een gelijkspel.

Casanova’s Jorik Klein en William Gijsen wisten als eerste een positieve score op de borden te brengen. Klein jr. zag een saaie aanname van het damegambiet verzanden in een puntendeling. Op bord 3 pakte de ereburger van Brandwijk een vol punt: William wist met een sterke inval de witte koning van zijn tegenstander te dwingen tot overgave.

Floris gaf even gas en won

Huisman Robert van Rekom was op bord 2 niet van plan er een geestdodende partij van te maken. In een extreem scherpe variant van het Siciliaans werd een toren geofferd voor een positioneel voordeel. Na wild getouwtrek werd zijn tegenstander verzocht om remise aan te nemen. Dit aanbod werd niet afgeslagen. Slager Verweij staat ondertussen op 5 uit 5: op bord 7 liet hij zijn tegenstander opnieuw kansloos.

Arjan van der Leij kreeg een Trompovsky voorgeschoteld. De aanpak was agressief en productief: de stukwinst bleek uiteindelijk genoeg voor de winst. Teunis den Rooijen wist op bord 8 de Portugese aanval van zijn tegenstander te neutraliseren. De tussenstand van 4,5-1,5 vertaalde perspectief op de eindoverwinning naar 2 matchpunten.

Kopman Mijnster dacht: “Als ik verlies wint de rest…”

Ook door Wim Pool werd een vol punt binnengehaald: de Leningrader vesting werd bij het krieken van het eindspel gekraakt en onherstelbaar geruïneerd. Kopman Niels Mijnster kende een moeilijke middag tegen de sterkste speler van de Rotterdammers. Na urenlang vooruit-achteruit bleek een nul het hoogst haalbare.

In maart volgt het altijd pittoreske Heijplaat.

 

 

Dit bericht is geplaatst in Sliedrecht 1. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord