Titelverdediger Peter van den Bergh ruikt prolongatie

Titelverdediger Peter vd Bergh komt op stoom

SLIEDRECHT – In de 22e ronde van de interne competitie van Schaakvereniging Sliedrecht heeft Peter van den Berg afgelopen donderdag goede zaken gedaan door in een lastige partij alsnog te winnen van Jerry van Rekom. Door deze overwinning heeft Van den Bergh de achterstand op de top 2 fors weten te verkleinen.

Koploper Niels Mijnster ging hard onderuit tegen Wim Pool, nadat hij een voordelige stelling liet schieten en ziet zodoende de nummers twee en drie steeds dichterbij komen. Met nog 7 ronden te gaan is er nog van alles mogelijk. William Gijsen lijkt de aansluiting met de top 3 kwijt te raken na verrassend verlies tegen Johan van de Griend.

Teunis den Rooijen knokte voor wat hij waard was tegen Willem Barendswaard en wist uiteindelijk met een kwaliteit voorsprong de partij in zijn voordeel te beëindigen.

Jurgen stuntte tegen Joost

Joost Stoker en Jurgen de Haan begonnen laat aan hun partij en waren nog bezig toen de lichten in de Havik langzaam uitgingen. De Haan was echter nog klaarwakker en schoof in de late uurtjes Stoker van het bord.

Sami Al-yassin had de zeperd van maandag nog in de benen en kon geen vuist maken tegen Bert Dobber, terwijl Peter de Voogd zijn dame verloor aan Dana Verheij en kort daarna moest opgeven.

Luana Mensing had een off-day en zag tegenstander Koos van den Berg met het punt aan de haal gaan. Martijn Stoker combineerde Martin de Beer van het bord en André van Dieën wist in een snelle partij te winnen van Cees Moes.

Johan won fraai in Ajax-stijl

Hans Vink offerde tegen Mark van Hulst een stuk tegen 3 pionnen en wist hiermee zijn 6e partij op rij te winnen.  Mike Boom startte sterk tegen Johan Gijsen, maar koos de verkeerde voortzetting en verloor alsnog.

A.s. donderdag wordt de 23e ronde gespeeld en speelt het 6e team de thuiswedstrijd tegen concurrent H.I. Ambacht.

Dit bericht is geplaatst in Weekverslag senioren. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord