Sliedrechtse jeugd grijpt naast Merwedecup

De begeerde Merwedecup

SLIEDRECHT – Afgelopen vrijdagavond vond in een afgeladen clubgebouw ‘De Havik’ de finaleavond van de nu al vermaarde Merwede Cup plaats. Maar liefst 22 jeugdteams uit de regio streden voor een eervolle eindnotering, verdeeld over 5 poules. Het eerste team van Sliedrecht had zich via de 4 voorrondes geplaatst voor de finalepoule. Helaas lukte het Barend, Willem, Karel en Vincent niet om aanspraak te maken op de eindoverwinning.

 

Kampioen De Giessen en Linge 1, inclusief teamleider

 

Favoriet PASCAL 1 (Papendrecht), titelhouder De Giessen en Linge 1 (Giessenburg) en sterke debutant Camphusianum Gymnasium (Gorinchem) streden samen met Sliedrecht 1 om de eindoverwinning. Uiteindelijk wisten PASCAL 1 en De Giessen en Linge 1 beiden 2 matches te winnen en tegen elkaar een 2-2 te noteren. Op doelsaldo ging de titel voor de derde maal op rij naar Giessenburg. Sliedrecht 1 wist helaas geen van zijn 3 matches te winnen.

Sliedrecht 2 streed om de titel van Poule 4. Kopman Ricardo, debutanten Sven en Jelle en vaste kracht Julian speelden sterk en wisten 2 matches te winnen. Hiermee eindigden zij op een mooie tweede plaats, achter De Giessen en Linge 3. Sliedrecht 3 bestond uit louter debutanten. Kopman Theo Theunisse etaleerde enig talent door een fraaie 5 uit 5 te scoren. Bram, Mayerli en Alla speelden ook goede partijen, waardoor er uiteindelijk 2 van de 5 matches werden gewonnen.

Sliedrecht 3 speelde als een team

Sliedrecht 2 speelde naar behoren

 

 

 

 

 

 

 

 

 

In het najaar van 2019 wacht een nieuwe editie van de Merwede Cup. Sliedrecht 1 zal uiteraard wederom een gooi gaan doen naar het kampioenschap. De organiserende verenigingen gaan er weer alles aan doen om ook editie weer tot een groot succes te maken.

Sliedrecht 1 krijgt komend najaar opnieuw een kans op regionale victorie

 

Dit bericht is geplaatst in Viertallen jeugd, Viertallen-verslagen. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord