Julian van Dieën en Sven Langstraat schaken elk 3 uit 3 bij elkaar

Julian had een goede avond

SLIEDRECHT – In de interne competitie van de Jeugd van Schaakvereniging Sliedrecht hebben een aantal jeugdspelers zich goed weten te verbeteren. Groep 1 en 2 speelden meervoudige ronden en voor elk punt werd gestreden tot het uiterste.  Bert Dobber schrijft:

Vincent Langstraat aan de leiding

In groep 1 werden twee partijen afgewerkt. Koploper Vincent Langstraat, tot dan goed voor 4 uit 4, voegde twee winstpartijen aan zijn totaal toe en kwam hiermee op 6 uit 6. Ricardo Veen, tot dan wat tegenvallend met 0 uit 2, gaf zijn score ook een beter aanzicht met twee overwinningen. Barend van Dieren en Jaco Kruidenier wonnen allebei 1 van de twee partijen. Jaco Kruidenier staat met 4,5 uit 6 op een keurige tweede plaats, achter Vincent Langstraat (6 pnt). Als derde in de tussenstand is Barend van Dieren met 4 uit 6.

In groep 2 was er volop spanning en er werden drie ronden gespeeld. Met het ingaan van de speelronde stonden Sven Langstraat en Joas Berkhouwer op kop met 5 uit 6. Alleen Sven Langstraat en Julian van Dieën wisten beide alle drie de partijen in winst om te zetten, terwijl Daniël van Leeuwen tot 2,5 uit 3 kwam. Joas Berkhouwer won twee maal en moest alleen in Sven Langstraat zijn meerdere erkennen. In de tussenstand staat Sven Langstaat (8 uit 9) op kop, gevolgd door Joas Berkhouwer (7 uit 9) en Julian van Dieën (6 uit 7). In de top zien we verder Daniël van Leeuwen (5,5 uit 9) en Jabber al Yassin (5 uit 9) goed meedraaien.

In groep 3 stond naast een lesprogramma slechts 1 partij op het programma. Na de speelronde staat Theo Theunisse met 6,5 uit 7 op kop, gevolgd door (2) Justin Sloots met 6 uit 7, (3) Mayerli Nohar met 4,5 uit 8. Daarna komen Arie Sterrenburg, Samiera Ratnam en Florian met elk 4 uit 7. Iets minder gespeeld heeft Ribas Kruidenier, maar zijn score van 2 uit 3 mag er wezen. Nieuwkomer Imad speelde zijn eerste partij, maar zette die dan ook gelijk om in winst.

Dit bericht is geplaatst in Weekverslag jeugd. Bookmark de permalink.

Geef een reactie