Dana en William winnen met Pathena ChessMates toernooi in Parijs

William Gijsen pakt gelijk zijn eerste punt!

PARIJS – Dana en William hebben een belangrijke bijdrage gespeeld in de overwinning van Pathena Rotterdam in Parijs.  Met tegenstanders uit Parijs, Moermansk, Engeland en Ierland was het team van Pathena uiteindelijk de sterkste en won alle wedstrijden.

Dana was topscorer van het team met 4 uit 4, terwijl William een mooi toernooi bezegelde met 3 overwinningen!

Dana Verheij won haar eerste partij

De eerste tegenstander op vrijdagmorgen was Engeland, en binnen 2 uur scoorde Dana alvast haar eerste buitenlandse punt.  Zij won op bord 10 van haar Engelse tegenstander.  Maar William bleef niet achter en wist ook zijn partij mooi uit te maken.  Ook het team wist (mede dankzij deze overwinningen) de eerste wedstrijd tegen Engeland te winnen. Een mooie start voor Pathena en de Sliedrechtse deelnemers. De uitslagen van onze kanjers die in de voetsporen treden van Marijn den Hartog, Jorik Klein en Luana Mensing (die al eerder voor Pathena Rotterdam uitkwamen) worden uiteraard hier bijgehouden.

Alles is live te volgen via: Klik hier

Alle standen: Klik hier

Inmiddels heeft Marcel Klein in zijn rol als voorzitter van Stichting Pathena ook een charter getekend samen met de steden Parijs en Moermank om ook de komende jaren deze toernooien te blijven houden

In de tweede ronde tegen Rusland was er ook al snel goed nieuws:  Opnieuw wisten William en Dana hun partij te winnen.  De Sliedrechtse inbreng is dus groot!

William wordt na zijn tweede overwinning ondervraagd door de Russische Televisie

In de 3e ronde op zaterdagmorgen stond het team van Parijs 2 op het programma.  Doordat Tunesie op het allerlaatste moment niet kwam opdagen, moest er snel een tweede team van Parijs geregeld worden.  Dat dit gelukt is, is wel klasse, maar helaas maar 8 spelers.  En vanuit de gedachte van competitievervalsing mocht dit team niet meer aangevuld worden.  Z0 gaat Dana 4 partijen spelen en kon zij op zaterdagmorgen met haar moeder nog even Parijs in.  Uiteraard speelt onze Bekende Sliedrechter in Rusland wel een partij.

Dana kon Parijs even verkennen

In de derde ronde was Dana dus vrij.  Zij ging met haar moeder richting de Sacre Coeur.  Het team Pathena won wel, en zo startte de 4e ronde met twee teams die alles hadden gewonnen. Met William en Dana speelde Pathena tegen Ille de France.

Dana wist opnieuw te winnen en ook William leek een punt te pakken, totdat hij een missertje maakte en gelijk op kon geven.  Het team Pathena wist in een absolute thriller mooi met 5,5-4,5  van Ile de France te winnen en zo voor te sorteren op de titel.

De vijfde ronde speelde Pathena tegen Ierland.  Ook nu wist Dana snel te winnen en zo uitstekend 100% (4 uit 4 te scoren). Wat een topper!  William herstelde zich van een matige zaterdag met een fantastische overwinning.

Ook Pathena wist uiteindelijk de wedstrijd te winnen en zo uiteindelijk ongeslagen eerste te worden.  Met een belangrijke rol voor de Sliedrechters!

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord