Tweede team laat favoriet ontsnappen

Wim gaf het goede voorbeeld

SLIEDRECHT – Het moest een Supersaterday worden voor Schaakvereniging Sliedrecht. Zowel het eerste als tweede team moest tegen de kampioensconcurrent. Op papier beide kansloze wedstrijden. Dat werd het voor het eerste team, maar het tweede team liet favoriet Drie Torens 1 met een gelijkspel ontsnappen.

Kopzorgen voor de teamleider…

Teamleider Kees van der Does zag dat zijn achttal goed speelde. dat resulteerde na een paar uur spelen in een 2-1 voorsprong door remises van Kees Wessels en Jerry van Rekom en een fraaie winst van Wim Hokken.

Het zag er goed uit zeker toen Hans Klein en kopman Andrew Mensing leken te gaan winnen en Adrian Mensing minstens remise zou hebben. Helaas greep Adrian in tijdnood mis en verloor hij zeer ongelukkig.

Hans Klein en Andrew Mensing wonnen echter, zodat bij een 4-2 voorsprong een remise voldoende was voor de volle winst. Echter, eerst moest Wout Boer zijn koning omleggen en tenslotte wist Theo Dekker een op het oog remisestelling niet houden.

Zo ontsnapten de Brabanders, die in de laatste ronde aan een kleine overwinning genoeg hebben voor het kampioenschap. Sliedrecht 2 treedt in de laatste ronde aan tegen streekgenoot Dordrecht 2. De strijd is nog niet helemaal gestreden…

Dit bericht is geplaatst in Sliedrecht 2. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord