Schaakvereniging Sliedrecht start nieuw seizoen

Ook de schaakjeugd gaat weer beginnen

SLIEDRECHT – Het nieuwe seizoen van Schaakvereniging Sliedrecht gaat op donderdag 5 september aanstaande van start met de Algemene Ledenvergadering. Een week later start de nieuwe interne competitie.

In de inmiddels vertrouwde speellocatie – Activiteitencentrum De Havik – zullen het komend seizoen weer menig schaakstuk over het bord vliegen. De bijna 84-jarige vereniging heeft met ruim 100 leden een stevige basis om verder te groeien.

Jeugd

De nadruk zal komend seizoen opnieuw bij de jeugd liggen. De actieve jeugdcommissie heeft stoute plannen en dat zal weer de nodige activiteiten op gaan leveren. Het A-team eindigde vorig als derde bij het NK.  Dit seizoen gaan Marijn den Hartog, Adrian Mensing, William Gijsen en Jorik Klein voor een treetje hoger en wei weet…

Drie Sliedrechtse jeugdkanonnen

Ook zal de jeugd weer extra trainingen gaan krijgen, van onder andere oud-Nederlands kampioene Anne Haast. Ook zal het spelen in teams worden gestimuleerd door onder andere deelname aan de Merwede Jeugd Viertallencompetitie.
De jeugd wordt tijdens de schaaklessen opgeleid volgens het zogenoemde Stappenplan. Daarmee kan de jeugd diploma’s halen; van de Eerste tot en met de Zesde Stap.
Daarnaast speelt de jeugd elke week een partij voor de jeugdcompetitie. In twee groepen speelt de jeugd om de vele bekers, die elke competitie weer te verdienen zijn. Per seizoen zijn er twee competities, een najaars- en een voorjaarscompetitie. Door met extra jeugdleiders te gaan werken krijg elk jeugdlid zo meer persoonlijke aandacht. Ook zullen op vrijdagavond extra trainingen worden georganiseerd voor jeugdspelers die daar belangstelling voor hebben.

Senioren

Clubkampioen Niels Mijnster

Ook senioren kunnen natuurlijk terecht bij de 84-jarige Schaakvereniging Sliedrecht. Wekelijks spelen de senioren vanaf 20.00 uur hun partij in de onderlinge competitie. Er wordt altijd naar sterkte ingedeeld, zodat een beginnende schaker niet direct de toppers ontmoet. Het is ook zeker geen verplichting om elke week te spelen. Wanneer men maar twee keer per maand kan spelen, kan men toch aan de onderlinge competitie deelnemen.

Komend seizoen zal Niels Mijnster in zijn poging zijn titel te prolongeren vooral de aanstormende jeugd als gevaarlijkste tegenstanders krijgen. Zo zullen William Gijsen, Jorik Klein en Adrian Mensing een gooi gaan doen de clubtitel. Grote outsider zal Dana Verheij gaan worden, die onlangs als 6e eindigde bij het NK voor meisjes tot 12 jaar.. En natuurlijk zal veelvoudig kampioen Wim Hokken  (20x) op jacht gaan naar het record van P.C. Parel, die 22 keer clubkampioen is geworden. En ook Peter van den Bergh wil zijn titel graag terug, terwijl ook Wim Pool garant staat voor een toppositie. Al met al is er voldoende spanning te verwachten in de onderlinge competitie.

Extern

 Daarnaast spelen de senioren in teams tegen andere verenigingen. Het eerste team van Schaakvereniging Sliedrecht speelt komend seizoen in de derde klasse KNSB. Daar zal het team zo hoog mogelijk gaan proberen te eindigen. Met een sterk verjongd team zal een plaats in de top mogelijk moeten zijn.
Het tweede team speelt ook in de derde klasse en zal gaan bewijzen dat de degradatie van twee seizoenen terug een vergissing was. Het derde team gaat in de eerste klasse van de RSB op jacht naar eerherstel, terwijl het vierde team ook in de eerste klasse gaat strijden.

Belangstelling

Een ieder die belangstelling heeft voor het schaken in clubverband kan vrijblijvend een kijkje nemen op één van de clubavonden van Schaakvereniging Sliedrecht, waar men een schaakles kan volgen of zomaar een partijtje kan spelen. Natuurlijk kan er ook direct aan de onderlinge competitie worden deelgenomen (ingedeeld naar sterkte). De clubavonden van Schaakvereniging Sliedrecht hebben op elke donderdag van september tot en met juni plaats:

  • vanaf 19.00 uur beginnen de schaaklessen c.q. de jeugdcompetitie;
  • vanaf 20.00 uur beginnen de verschillende competities voor senioren.

De speelzaal is Activiteitencentrum De Havik, Thorbeckelaan 110 te Sliedrecht. De contributie bedraagt € 7,50 per maand, € 5,00 voor studerenden en € 5,00 voor de jeugd t/m 12 jaar.

Voor meer informatie kan men terecht bij secretaris Peter vd Bergh, tel. 0184 – 692213, of bij Jerry van Rekom, tel. 0184 – 411212. Wanneer men competitie wil gaan spelen, deelt wedstrijdleider Mark van Hulst, tel. 0642943348, u graag in. Men kan natuurlijk ook op één van de clubavonden langskomen.

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.

Geef een reactie