Jelle Peursem raakt in vorm bij schaakjeugd

Jelle Peursem raakt in vorm

SLIEDRECHT – In de Najaarscompetitie van Schaakvereniging Sliedrecht heeft Jelle Peursem afgelopen donderdag laten zien in vorm te raken. De 9-jarige Jelle wist namelijk in de tweede groep twee keer te winnen. Eerst was hij Sharujan Ratnam de baas en in de tweede ronde van de avond gaf hij Florian van Reeden weinig kans. De jongste Peursem steeg zodoende flink in de spannende tweede groep.

In dezelfde groep 2 is nieuwkomer Roël Koopman een sterke aanwinst. Tot nu toe wist hij al zijn partijen (4) te winnen en staat hij zodoende knap aan kop. Jabber Al-Yassin staat er echter met meer partijen iets beter voor, maar dat het spannend wordt moge duidelijk zijn, want ook Arie Sterrenburg gaat steeds beter spelen en staat op een keurige derde plaats. En ook Jasper van Wijngaarden stijgt door 2 winstpartijen met stip en gaat zich ook nog met de top bemoeien.

Sven won 2 keer

In de eerste groep kende vooral Sven Langstraat een uitstekende avond. Na een moeizame start in een hogere groep heeft hij nu de juiste vorm te pakken, want hij wist twee keer te winnen. Eerst was hij te sterk voor broer Vincent, terwijl in de tweede ronde de jongste Langstraat een maatje te groot was voor Ricardo Veen.

Boven aan is het een familieaangelegenheid. Willem Theunisse staat stijf en ongenaakbaar bovenaan, maar Theo Theunisse heeft de tweede plaats stevig in handen. Op de derde plaatst staat Jaco Kruidenier, maar ook Barend van Dieren lijkt nog kans te hebben op een podiumplaats.

Aanstaande donderdag heeft de volgende ronde van de Voorjaarscompetitie plaats.

Dit bericht is geplaatst in Weekverslag jeugd. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord