Tweede team laat Drie Torens opnieuw zweten

Spanning bij de teamleider

SLIEDRECHT – Opnieuw werd de wedstrijd tussen het tweede team van Schaakvereniging Sliedrecht en het eerste team van Drie Torens (Tilburg) een ware clash. En opnieuw eindigde wedstrijd in 4-4, net als vorig seizoen, maar nu in de derde klasse van de KNSB-competitie. Teamleider Kees van der Does zag vooral zijn kopmannen, de gebroeders Mensing, schitteren.

Nadat Kees Wessels in een vooruit gespeelde partij remise had bereikt werd deze trend doorgezet door Teunis den Rooijen, die na een korte stoeipartij de stelling zag verzandden en koos voor het halfje.

Wim raakt in vorm

Wim Hokken raakt langzaam maar zeker in vorm. Dat leverde dit keer een remise op.

Ook Jerry van Rekom lijkt zijn grootste dip gehad te hebben en dat bewees hij door niet in problemen te komen en ook een halfje kon bijschrijven.

Joost Stoker was hersteld en kon nu echt laten zien wat hij kan in de KNSB-competitie. Met actief spel kwam hij niet in problemen en dat leverde hem ook een halfje op.

De remiserace werd beëindigd door Wout Boer, die langzaam maar zeker naar de slachtbank werd gespeeld. Dat betekende dus voor het eerst een achterstand voor de Sliedrechtse reserves met alleen Andrew en Adrian als kopmannen aan het werk.

Adrian speelde weer sterk

Andrew liet opnieuw zijn enorme talent zien door – net als vorig seizoen – de sterkste speler van de Drie Torens in het eindspel uit te tikken. De stand was dus weer gelijk.

Adrian is de man in vorm en bewees dat door vol op de winst te spelen. Dat leek met ene kwaliteit meer te gaan lukken, maar de tegenstander speelde actief tegen, waardoor Adrian voor een halfje moest knokken. Dat deed hij met verve; 4-4.

Betekende de vorige 4-4 nog een verliespunt, dit gelijke spel was de terechte uitslag. Met 4 andere teams staat Sliedrecht 2 gedeeld bovenaan in 3F. Op naar Leiden, waar het tweede team op 14 december aantreedt tegen LSG 4.

Dit bericht is geplaatst in Sliedrecht 2. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord