Khaled Klib rukt op in schaakcompetitie

Khaleb stijgt met stip

SLIEDRECHT – Khaled Klib heeft in de 13e ronde van de interne competitie van Schaakvereniging Sliedrecht opnieuw gewonnen. Net als vorige week wist hij in een gelijkopgaande partij in het eindspel toe te slaan. Tegenstander Rik Versteegh had geen antwoord op de mooi opgezette eindaanval en moest zijn koning omleggen.

De top 3 speelde een bekerwedstrijd en kwam dus niet voor de competitie in actie. Van de achtervolgers wist Dana Verheij knap te winnen van Wout Boer. Wim Hokken kwam tegen Adrian Mensing niet verder dan remise.

Tim Schakel had aan Luana Mensing een lastige tegenstander, maar nadat Luana een foutje maakte, kon Schakel geroutineerd naar de winst schuiven. Willem Barendswaard kon tegen Jaap Euser vrijuit spelen en kon het punt binnenhalen.

Arco speelde knap remise

Arco van Houwelingen had niets te verliezen tegen Johan van de Griend en wist de stelling zodanig dicht te schuiven dat remise de juiste uitslag was. Tim de Waard wist tegen Sami Al-yassin zijn tweede partij van dit seizoen te winnen en was daar zelf zeer tevreden over.

Mike Boom wist deze ronde zijn concentratie goed te bewaren en kon tegen Roland Kop laten zien dat hij dan een heel goede partij in de vingers heeft. Michiel van den Berg en Johan Gijsen speelden een lange pot, waarbij Van den Bergh langs moest zoeken naar de winnende zet. Uiteindelijk kon hij met materieel voordeel de partij in zijn voordeel beslechten.

Peter Dekker kon geen vuist maken tegen Hans Klein en moest na een korte partij de koning omleggen. Peter Vis en Mark van Hulst speelden weer eens in de competitie tegen elkaar en ook deze keer wist Vis aan het langste eind te trekken.

A.s. donderdag wordt de 14e ronde gespeeld en speelt het 3e RSB team thuis tegen het sterke team van het Houten Paard.

Dit bericht is geplaatst in Weekverslag senioren. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord