Familie Theunisse blijft het goed doen

Willem Theunisse is momenteel de sterkste

SLIEDRECHT – Dat Sliedrecht al jarenlang jeugd veel aandacht geeft, is ook te zien aan de prestaties van de jeugd. Niet alleen het A team, maar ook het team in de Pentachess viertallen competitie doet het goed. Tel daarbij op dat bijna wekelijks er wel nieuwe schakers de weg naar de Havik weten te vinden. Op die manier blijft het jeugdschaak in Sliedrecht groeien! En daar hebben we in de afgelopen jaren veel voorbeelden van gezien. Veel jeugdschakers vanuit het verleden strijden nu mee om de interne titel of spelen in een KNSB team

Afgelopen donderdag werden weer 2 ronden geschaakt van de interne jeugdcompetitie. In de Hoofdklasse blijft Willem Theunisse ruim bovenaan staan, maar hij kende een mindere dag. Slechts een halve punt wist hij te scoren, en zo zag hij zijn naaste belagers dichterbij komen.

Barend van Dieren profiteerde het meest. Hij wist beide partijen te winnen, maar staat nog niet in de top 3. Theo Theunisse pakte 1 punt en Jaco Kruidenier zelfs 1,5. Deze 4 schakers lijken onderling te gaan uitmaken wie er najaarskampioen gaat worden, maar ondanks dat Willem de beste papieren lijkt te hebben, zijn we er zeker nog niet.

Jabber, koploper groep 2

In Poule 2 staat op Jabber Al Yasin geen enkele maat. Hij stormt maar door, ook deze avond pakte hij 2 punten en blijft hij met een stevige voorsprong eerste. Het lijkt er langzamerhand op dat hij niet meer in te halen is. Maar goed, ook hier geldt dat de achtervolgers niet opgeven. Maar die verspeelden onderling wel punten, behalve Julian van Dieen die 2x won. Doordat er veel punten onderling worden afgesnoept, blijft het voor de overige podiumplaatsen erg spannend.

De komende weken zullen bepalend worden voor de bekers. De spanning stijgt in de poules!

Dit bericht is geplaatst in Weekverslag jeugd met de tags . Bookmark de permalink.

Geef een antwoord