Voorlaatste avond reguliere competitie en oefenexamens jeugd

Proefexamens voor de jeugd

SLIEDRECHT – De najaarscompetitie bij de jeugd van Schaakvereniging Sliedrecht nadert snel. Na de voorlaatste ronde op 9 januari is er nog maar één ronde over! Alle kanshebbers opgelet én slag je slag in de laatste ronde op 23 januari!

Maar allereerst wat ander nieuws. Door heel veel kinderen wordt iedere week dapper een stukje gemaakt uit het Stap boekje. En dit levert zijn vruchten af, door te oefenen ontwikkel je je schaak-vaardigheden en dat zien we iedere week steeds meer! Deze schaakavond is het proef-examen (als voorbereiding op het echte examen) afgenomen. Roël Koopman, Lieke de Rover en Jurrian Verweij hebben het proef-examen van stap 1 gemaakt en Jabber al Yassin zelfs het proef-examen voor stap 2! Sommige kinderen waren toch best nerveus, maar we kunnen alleen maar dikke complimenten uitdelen, alle kinderen zijn geslaagd en mogen deelnemen aan echte examen over twee weken! Proficiat!                                                                                                                                           Examinator Jerry van Rekom was zeer te spreken over de inzet van kinderen: ‘deze cijfers (een 6,5, een 7,5 een 9 en een 10) had ik graag vroeger op mijn rapport gehad’. We wensen jullie veel succes toe over 2 weken, en hebben er alle vertrouwen in!

Aandacht voor het spel in de Hoofdklasse

Dan terug naar de avond zelf; in de hoofdklasse werden – zoals op alle reguliere schaakavonden – weer twee partijen afgewerkt. Tijdens de laatste partij moet standaard genoteerd worden, soms tot groot (on)genoegen. Het werd de avond van de verrassingen, alle favorieten voor de eindzege verloren wel een partij. Allemaal? Nee, toch niet. Theo Theunisse scoorde 2 volle punten en kruipt dichter naar de eerste plek toe. En zo veranderde er in de lijst niet veel, maar is alles nog mogelijk in de laatste avond waarin Willem de beste papieren heeft, maar Theo, Jaco Kruidenier en Barend van Dieren nog volop kansen hebben op de overige prijzen. Ook Vincent won beide partijen en mag tevreden terugkijken op deze speelavond.


Uitleg over noteren, wat een aandacht. Dat belooft wat!

In de promotieklasse werd het eerste half uur, zoals gebruikelijk op de reguliere schaakavonden, gebruikt voor les. Robert van Rekom, Joost Stoker en Roland Kop gaven in de drie groepen uitleg over het prachtige schaakspel. Uitleg over het dame-gambiet (best onlogisch om een pion te offeren, of toch niet?) op een juiste manier noteren (lastig, maar knap gedaan) en mat zetten met de dame (yes!). Veel is er geleerd en daarna direct in praktijk gebracht met nog twee ronden schaken.

Grote winnaar hierbij was toch wel Roël Koopman, nadat hij zijn stap-examen gemaakt had scoorde hij ‘gewoon even’ twee punten en staat ineens tweede in de competitie! Jabber al Yassin blijft koploper op grote afstand, maar voor plek 2 tm 5 wordt nog volop gestreden door Sharujan, Bram en Julian. De ontknoping van deze najaarscompetitie komt snel dichterbij, we zijn benieuwd naar de einduitslag!

Iedereen in de denkmodus. Zo worden nieuwe kampioenen geboren!
Dit bericht is geplaatst in Weekverslag jeugd. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord