Knappe winst Sliedrecht 1 tegen Bergen op Zoom

Uw verslaggever William

SLIEDRECHT – In speelronde 5 kreeg het 1e team van Sliedrecht het 1e team van Bergen op Zoom op bezoek. Op het eind werd het nog spannend, maar Sliedrecht wist uiteindelijk toch de punten thuis houden met een 5-3 overwinning.

Om 13:00 startte de ronde en kreeg het thuisteam van de bezoekers al te horen dat hun bord 2 speler zich net voor het begin van de ronde zich ziek had afgemeld. Daardoor had William geen partij, maar wel alle tijd om  voorbereidingen te doen voor het verslag en al snel stond het thuisteam met (1-0) voor.

In het begin van de middag zag het er op alle borden goed uit en leek iedereen normaal uit de opening te komen. Het eerste resultaat kwam van Robert die in de opening nog wel interessant uitzag, maar nadat de meeste stukken van het bord waren afgeruild niet meer echt voordeel uit kon halen en dus remise aanbood (1,5-0,5).

Martijn liep tegen een nul aan
Niels staat al even droog

Hoewel Sliedrecht voorstond, stond het niet op alle borden helemaal duidelijk. Zo had Martijn een paar foutjes gemaakt waardoor hij al snel in de verdediging moest. Nadat zijn tegenstander geen remise mocht en wilde aannemen, speelde hij verder en uiteindelijk moest Martijn in tijdnood de boel bij elkaar proberen te houden. Helaas voor Martijn speelde zijn tegenstander de partij goed uit en kwam hij er niet meer aan te pas  (1,5-1,5).

Ook Niels had het lastig op bord 1. Hij kwam wel oké uit de opening, maar toen de paarden van zijn tegenstander binnendrongen werd het teveel en moest Niels achter de feiten aanlopen (1,5-2,5). Zo is Niels deze maand wel verstandig bezig door 1 maand niet aan het bier te zitten, maar we moeten nog zien of dat de schaakresultaten en het spel verbetert.

Arjan speelde een spannende partij waarbij zijn koning een hele tijd belaagd werd. Toen zijn tegenstander een toren offerde, had Arjan nog een verdediging waardoor de aanval niet doorsloeg. Kort daarna gaf zijn tegenstander op, toen hij simpelweg met een toren minder kwam te staan. (2,5-2,5).

De familie Klein zorgde weer voor de punten

Hans Klein kwam goed uit de opening, waarin hij een pion voor kwam te staan. De stukken werden door Hans vakkundig en snel afgeruild, waardoor de tegenstander niet echt kansen heeft gehad in deze partij. Hans speelde het eindspel gewoon netjes uit en weet zijn goede vorm door te zetten (3,5-2,5).

Wim Pool kwam wat lastig uit de opening en stond al met 1 uur achter in tijd omdat zijn tegenstander heel snel speelde. Zijn tegenstander stond lange tijd iets beter, maar toen Wim zijn paard in de stelling kreeg, kreeg hij het initiatief. Jammer genoeg had zijn tegenstander nog eeuwig schaak en werd deze partij ook remise (4-3).

Zo kwam het aan op Jorik die wel vaker als laatste bezig is. Jorik stond in de opening solide, maar kwam er later in het middenspel wat beter uit. Remise was genoeg, maar Jorik besloot het mooi af te maken door de koning van zijn tegenstander naar voren te jagen. Hij combineerde mooi naar de winst, waarbij zijn tegenstander een stuk of meer kwijt ging raken. Toen hij er niets meer in zag, besloot hij de hand te schudden (5-3).

Zo staat Sliedrecht weer keurig 3e en door verlies van concurrent Landau kan het nog wat spannender gaan worden in de top van de poule. De volgende wedstrijd spelen we uit tegen het lastige Souburg.

Dit bericht is geplaatst in Sliedrecht 1. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord