Dana Verheij is alle mannen online de baas

Dana is alle mannen de baas

SLIEDRECHT – Het tweede online schaaktoernooi bij de senioren van Schaakvereniging Sliedrecht is een groot succes geworden. De 2e editie werd een prooi voor Dana Verheij, die al haar mannelijke tegenstanders voorbleef. Ook in de tussenstand staat het grootste Sliedrechtse talent van dit moment op de eerste plaats.

Met maar liefst 32 deelnemers keek toernooi-organisator Jurgen de Haan zeer tevreden terug op het digitale toernooi. De 2e editie kende zelfs in oud-lid Ronald Breedveld een “Fransman” als deelnemer.

Het succes van de 13-jarige Dana lag in het feit dat ze in 7 kwartier verreweg de meeste partijen wist te spelen, namelijk 10! Daarvan wist ze er 8 te winnen en verloor ze er maar 2.

Peter van den Bergh eindigde als tweede en rukte daarmee op naar de derde plaats in het tussenklassement. Hij moet dus de koploper en de winnaar van de 1e editie, Jorik Klein, voor zich dulden, die dit keer als vierde eindigde.

De verrassende 70-er…

Verrassend is de vierde plaats vin het tussenklassement van de 70-jarige Johan van de Griend. Hij blijft de familie Van Rekom nipt voor en dat belooft in ieder geval felle strijd in de volgende editie.

Onderaan scoorden Stefan de Waal, Leo Koppelaar en Khaled Klib hun eerste digitale punten.

Aanstaande donderdag – 2 april – heeft de derde editie van het online-toernooi plaats. De slimste sporters van Sliedrecht blijven dus gewoon doorgaan!

Klik hier voor de tussenstand van het onlinetoernooi.

Dit bericht is geplaatst in Weekverslag senioren. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord