Schaakcompetitie hervat

Kees Wessels won fraai van Hans Klein

SLIEDRECHT – De interne competitie van Schaakvereniging Sliedrecht is op 2 juli hervat. In een naar de RIVM voorwaarden ingerichte Havik gingen 32 schakers na bijna 4 maanden pauze weer van start. Gelukkig waren de meeste schakers het spel niet verleerd doordat er in de lockdown periode volop online is gespeeld.

Niels Mijnster bijna zeker van titelprolongatie

De strijd om het kampioenschap lijkt definitief te zijn gestreden. In een onderling duel met concurrent William Gijsen wist Niels Mijnster met sterk spel de winst en daarmee ook prolongatie van zijn kampioenstitel vast te leggen. Mijnster heeft meer dan 150 punten voorsprong en met nog maar 2 ronden te spelen, is deze voorsprong niet meer in te halen.

Voor de 2e plaats blijven 3 kandidaten over. Naast Gijsen zijn ook Adrian Mensing en Peter van den Berg nog in de race. Mensing verloor van een ontketende Robert van Rekom, terwijl Van den Bergh tegen Willem Barendswaard niet verder kwam dan remise.

Tim Schakel had wat moeite met het korte speeltempo tegen Dana Verheij, maar wist met kunst- en vliegwerk het punt toch nog binnen te halen. Kees Wessels wist in een sterke partij Hans Klein aan zijn zegekar te binden.

Ondanks goed tegenspel moest Arco van Houwelingen zijn koning omleggen tegen Johan van de Griend die na de partij wel het materiaal moest wassen. Jaap Euser wist tegenstander Rick Versteeg in het nauw te drijven en kon met het punt naar huis.

Simon Kadijk scoorde in de online competitie goed, maar kon in de lange partij tegen Sami Al-yasin geen vuist maken en zag het punt naar de witspeler gaan. Johan Gijsen hield het lang vol tegen André van Dieën, maar moest uiteindelijk toch opgeven.

Daniël de Bruin had na de onlinecompetitie de smaak te pakken en speelde na enkele jaren afwezigheid weer mee in de competitie. In zijn eerste partij wist hij meteen te winnen van jeugdtalent Maarten Hartkoren en liet zo zien het spel nog niet verleerd te zijn.

Mike en Leo remiseerden

Peter Vis speelde sterk tegen Jerry van Rekom en kon tevreden zijn met de puntendeling. Mark van Hulst en Martin Prins deelden het punt nadat beide spelers alleen nog eeuwig schaak op het bord hadden. Mike Boom kon ook weer een halfje bijschrijven na een goede partij tegen Leo Koppelaar.

A.s. donderdag wordt de voorlaatste competitieronde gespeeld. Op 23 juli start het ‘OKD-light’. Meer info hierover binnenkort op deze site.

Dit bericht is geplaatst in Weekverslag senioren. Bookmark de permalink.

Geef een reactie