Schaakcompetitie afgesloten; Adrian Mensing tweede

Adrian Mensing, de nummer 2

SLIEDRECHT – Na 28 ronden, 2 minder dan een regulier seizoen, en ruim 2 maanden later dan normaal, is de interne competitie van Schaakvereniging Sliedrecht afgesloten. De clubkampioen – Niels Mijnster – was vorige week al bekend, maar om de tweede en derde plaats werd nog flink geknokt. Ook in de groepen 2 en 3 moesten de prijzen nog verdeeld worden.

Het uiteindelijke verschil tussen de nummers 2 en 3 is te verwaarlozen; Adrian Mensing wist, ondanks verlies tegen Teunis den Rooijen, de tweede plaats te behalen met slechts 1,8 keizerpunt meer dan de nummer 3, William Gijsen, die remiseerde tegen Robert van Rekom. In het onderlinge duel won Adrian van William, dus op karakter is hij de terechte nummer 2.

Dana Verheij probeerde kampioen Niels Mijnster een tweede nederlaag toe te brengen, maar zag het schip stranden in het eindspel. Ook Peter Vis had een zware tegenstander in Willem Barendswaard en moest na een moeilijke partij zijn koning omleggen.

Jerry van Rekom wist door te winnen van Hans Klein evenveel winst- als verliespartijen op zijn scorelijst te krijgen terwijl Rik Versteeg zoon Marcel Klein aan zijn zegekar bond.

Martin Prins blunderde een stuk weg tegen Henri Hartog en moest, ondanks goed tegenspel het punt aan Hartog laten. Simon Kadijk, toch wel de revelatie van het seizoen, offerde tegen Mark van Hulst een stuk voor beter spel, kreeg het stuk weer terug en schoof daarna rustig naar de winst.

Corona-koning Koppelaar

Corona-koning Leo Koppelaar speelde een prima partij, liet Johan Gijsen uiteindelijk naar remise ontsnappen.

Mike Boom leek te gaan verliezen tegen Maarten Hartkoren, maar rechtte zijn rug en wist met een mooie combinatie het jeugdtalent pardoes mat te zetten.

A.s. donderdag start het OKD-light. Door de coronamaatregelen zijn er minder speelplaatsen beschikbaar en zal het 5-rondig toernooi door bijna uitsluitend Sliedrechters worden gespeeld.

Dit bericht is geplaatst in Weekverslag senioren. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord