Arjan van der Leij winnaar OKD-Light 2020

De trotse toernooiwinnaar Arjan vd Leij

SLIEDRECHT – ‘Als er twee honden vechten om een been, loopt de derde er mee heen’ gold zeker in de laatste ronde van het OKD Light bij Schaakvereniging Sliedrecht. De koplopers Tim Schakel en Jorik speelden tegen elkaar en als één van de twee zou winnen mocht diegene zich kampioen van het OKD noemen. Echter, na een uiterst spannende partij eindigde de partij in remise. Daardoor kon Arjan van der Leij, die na een moeizame partij wist te winnen van Hans Klein, beide koplopers op basis van weerstandspunten voorbij te streven.

Daardoor mag Van der Leij, eerste teamspeler van Schaakvereniging Sliedrecht, zich de opvolger noemen van William Gijsen. Met 4 winstpartijen en één nederlaag tegen de runner up van het toernooi – Yaro van Beest – mag Van der Leij zich de terechte winnaar van de zestiende editie van het OKD noemen.

Jorik Klein eindigde als tweede en toonde daarmee aan weer de juiste vorm te pakken te hebben. Tim Schakel eindigde ongeslagen als derde, hetgeen een prima prestatie betekent.

Kees Wessels en oud-winnaar Henk Prins maakten de top 5 compleet.

Winnaar groep 2, Martin Prins

De tweede groep werd verrassend gewonnen door Martin Prins, die in de laatste ronde keihard toesloeg tegen Koert Timmerman. Met 3 uit 5 eindigde Prins bovenaan in de groep van spelers van een rating van 1600 of lager. Als tweede eindigde Yaro van Beest, die na een zeer verrassende start wel iets terugviel. Als derde eindigde PASCAL-speler Gerrit de Jong, die een uitstekend toernooi kende.

Opvallend was ook de remisereeks van voorzitter Jerry van Rekom, die al zijn 5 partijen in remise zag eindigen.

Volgend jaar volgt hopelijk weer een ‘normaal’ OKD, waarbij een nieuwe toernooicommissie het toernooi van nieuwe impulsen zal voorzien.

Dit bericht is geplaatst in OKD2020. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord