‘Poulidor’ Boer verrassend aan kop in Onlinecompetitie

‘Poulidor’ Boer aan kop!

SLIEDRECHT – Hij staat bekend als de Raymond Poulidor onder de leden van Schaakvereniging Sliedrecht. Net als de Franse wielrenner werd hij heel vaak tweede in de race om het clubkampioenschap. Ook in andere competities was hij vaak de runner-up achter de kampioen. Ooit won Wout ‘Poulidor’Boer wel het OKD-toernooi, maar voor de rest staan er vooral tweede plaatsen op zijn palmares. Daar lijkt nu in de 4e Online Competitie een einde te komen.

Na de derde ronde staat Boer namelijk fier bovenaan in de tussenstand. Hij kende opnieuw een sterke ronde – met uiteraard een tweede plaats – en staat zodoende met nog 2 ronden te gaan aan kop. Zijn voorsprong is echter broos, maar voorlopig staat Boer aan kop in groep 1.

Arjan van der Leij en Robert van Rekom maken voorlopig de top 3 compleet, maar vooral William Gijsen en Peter van den Bergh hebben uitstekende kansen om na de 4e ronde het stokje weer over te nemen.

De derde ronde werd gewonnen door William Gijsen, die dus ‘Poulidor’ Boer en El Presidente Jerry van Rekom nipt voorbleef.

Peter Vis geeft zich nog niet gewonnen

In groep 2 verstevigde Johan vd Griend zijn koppositie, maar Peter Vis geeft zich nog niet gewonnen heeft hij aangegeven.

In groep 3 lijkt de strijd gestreden, want Camille Breedveld kende een uitstekende ronde en zag haar toch al grote voorsprong op Simon Kadijk en Stefan van der Waal flink uitbreiden. Dat gaat waarschijnlijk de eerste internationale kampioen worden in de online competitie bij Schaakvereniging Sliedrecht.

Aanstaande donderdag heeft het Sinterklaastoernooi plaats. De verwachting is dat dan niet alleen de stukken over het scherm zullen vliegen…

Klik hier voor de tussenstand van de 4e Online Competitie.

Dit bericht is geplaatst in Weekverslag senioren. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord