Schaken populair dankzij The Queen’s Gambit; gratis schaaklessen vanaf 7 januari!

SLIEDRECHT – Schaken is hot. En hoe? De schaakborden vliegen over de toonbank en zowel jong als oud wil zich storten op de edele schaaksport. En dat mede dankzij het grote succes van de Netflix-serie The Queen’s Gambit, dat over een meisje gaat dat via een conciërge leert schaken en als een komeet omhoog schiet en het ene na het andere toernooi wint. En dat in de wereld waar mannen toch heel lang de dienst hebben uitgemaakt.

Schaakvereniging Sliedrecht biedt in januari en februari 2021 gratis schaaklessen aan, ook voor niet-leden. De trainingen worden gegeven op donderdagavond van 19:00-20:00. De trainingen zijn goed bezet, maar er is nog ruimte voor een paar extra deelnemers. Wil je alsnog meedoen, meld je dan snel aan bij secretaris Robert van Rekom via secretaris@schakendsliedrecht.nl

Ook Schaakvereniging Sliedrecht merkt dat de belangstelling toeneemt. Zelfs tijdens de periode waar online schaken de enige manier is om tegen elkaar te spelen, melden nieuwe leden zich spontaan aan. Zelfs zonder ooit een ‘echte’ clubavond te hebben meegemaakt staan nieuwkomers te trappelen om te komen schaken in de grote zaal van De Havik, het thuishonk van Schaakvereniging Sliedrecht. Dit is ook niet onopgemerkt gebleven in de media; zo heeft het AD een mooi artikel geschreven met daarin een hoofdrol voor Luana Mensing!

Door de toenemende belangstelling voor één van de oudste denksporten neemt ook de roep om schaaktrainingen toe. En daar gaat Schaakvereniging Sliedrecht inhoud aan geven. Zijn er al wekelijks trainingen voor de jeugd, de 85-jarige vereniging gaat nu ook trainingen verzorgen voor senioren (18+), die belangstelling hebben om lid te worden. Via gratis trainingen zullen belangstellenden klaar worden gestoomd om op clubavonden aan de interne competitie deel te gaan nemen. De trainingen vinden online plaats, maar hopelijk zullen deze later ook fysiek in De Havik plaats gaan vinden. Gediplomeerde trainers van onze eigen vereniging verzorgen de trainingen.

De trainingen worden in januari en februari 2021 gehouden. Elke donderdagavond van 19:00 tot 20:00 (in totaal dus 8x) zal een ander onderwerp besproken worden. Het is niet verplicht om alle avonden aanwezig te zijn. De trainingen zullen in eerste instantie in een online videochat plaatsvinden, zodat je gemakkelijk vanuit huis mee kan doen.

Belangstellenden kunnen zich aanmelden voor de schaaktrainingen. Dat kan bij secretaris Robert van Rekom; secretaris@schakendsliedrecht.nl Ook op www.schakendsliedrecht.nl is altijd de meest actuele informatie over Schaakvereniging Sliedrecht en haar activiteiten te vinden.

En dat Schaakvereniging Sliedrecht bij de meisjes twee nationale toppers – Luana Mensing en Dana Verheij – als lid heeft, zegt dat ook in het baggerdorp de dames op het bord de dienst uit gaan maken; The Chess Queens van Sliedrecht!

Luana Mensing
Dana Verheij

Dit bericht is geplaatst in Senioren, Verenigingsinfo met de tags , , , , , , . Bookmark de permalink.

1 Reactie naar Schaken populair dankzij The Queen’s Gambit; gratis schaaklessen vanaf 7 januari!

  1. Pingback: Luana Mensing & The Queen’s Gambit | Schaakvereniging Sliedrecht

Geef een reactie