Peter van den Bergh al winnaar 4e Online competitie

Peter vd Bergh, kampioen groep 1

SLIEDRECHT – Met nog 1 ronde te gaan is 7-voudig clubkampioen Peter van den Bergh al de kampioen in groep 1 van de 4e Online Competitie bij de senioren van Schaakvereniging Sliedrecht. De op Internet beter als Peterroz bekend staande Van den Bergh was ook in de vierde ronde ongenaakbaar. Door zijn derde rondewinst werd hij direct onbereikbaar voor zijn naaste concurrenten.

Maar de strijd om de overige podiumplaatsen is in groep 1 zeker nog niet beslist. William Gijsen heeft de beste kansen om de runner-up te worden, terwijl ‘Poulidor’ Boer (weer geen kampioen) en Teunis den Rooijen de beste kans hebben op brons. Of zal Arjan van der Leij als derde ‘hond’ er met het been vandoor gaan?

In groep 2 lijkt Johan van de Griend vrijwel zeker van het kampioenschap, maar een grote misstap in de laatste ronde en een sterke ronde van Peter Vis, Arco van Houwelingen of Luana mensing kan nog roet in het Dordtse eten gooien. Veelschaker Van de Griend is nu al zenuwachtig is vernomen uit betrouwbare bron.

Louis Liu speelde sterk

In groep 3 blijft Camille Breedveld de voornaamste kandidaat om kampioen te worden. Opnieuw kende ze een sterke rode, maar zag het Papendrechtse talent Louis Liu wel ietsje dichterbij komen. Maar of dat de Française zal verontrusten valt te betwijfelen.

Aanstaande donderdag heeft dus de laatste ronde van de 4e Online Competitie plaats. In januari zal ongetwijfeld de 5e competitie gaan starten, al verlangen de slimste sporters van Sliedrecht naar het fysieke schaken in speellokaal De Havik, maar zolang niet iedereen zo slim is als een schaker kan dat nog wel even duren….

Klik hier voor de tussenstand van de 4e Online Competitie.

Dit bericht is geplaatst in Weekverslag senioren. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord