Kees Wessels doet Onlinenaam eer aan bij start schaakcompetitie

GroteKeez in grote vorm

SLIEDRECHT – De start van de 5e online competitie bij de senioren van Schaakvereniging Sliedrecht kende enkele grote verrassingen. Zo maakte de oudste speler uit groep 1,de 67-jarige Kees Wessels, zijn online naam eer aan. GroteKeez wist namelijk in de eerste ronde als derde te eindigen. De ‘politicus’ van de Sliedrechtse schaakvereniging liet daardoor zien nog steeds mee te kunnen in het geweld van al die razendsnelle talenten.

De eerste ronde werd trouwens gewonnen door Jorik Klein, die een aardige voorsprong had op de nummer 2, Arjan van der Leij, en de reeds genoemde nummer 3. Klein jr. was de winnaar van de eerste Online Competitie en heeft nu dus zijn zinnen gezet op de 5e editie.

Sterke start van Bert Dobber

In groep 2 gaat Dordtenaar Bert Dobber verrassend aan kop. Hij wist toernooidirecteur Jurgen de Haan nu al ver achter zich, terwijl Luana Mensing met een derde plaats het goed deed. Opvallend in groep 2 was de valse start van titelverdediger Johan van de Griend en van medefavoriet Arco van Houwelingen.

In groep 3 sloeg de jeugd hard toe. Zo wist het Papendrechtse talent Louis Liu als eerste te eindigen, een sterke prestatie van dit aanstormende talent. Nieuw lid Jan van Heukelum wist keurig als tweede te eindigen, terwijl Joshua Koers het Papendrechtse succes compleet maakte met een derde plaats.

Aanstaande donderdag heeft de 2e ronde van de Online Competitie plaats. Deelnemen kan nog steeds!

Klik hier voor de tussenstanden van de 5e Online Competitie.

Dit bericht is geplaatst in Weekverslag senioren. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord