Robert van Rekom slaat toe in 4e ronde

Robert van Rekom sloeg hard toe

SLIEDRECHT – In de 4e ronde van de 6e Online Competitie bij de senioren van Schaakvereniging Sliedrecht heeft Robert van Rekom goede zaken gedaan. Hij wist namelijk met zeer aanvallend spel de ronde te winnen. AJAX-fan Van Rekom speelde als de toekomstige Nederlandse kampioen en liet bijna al zijn tegenstanders kansloos. Alleen clubkampioen Niels Mijnster wist hem via een schwindel te verslaan. In de tussenstand staat Van Rekom jr. nu n groep 1 op een 2e plaats, vlak achter koploper Arjan van der Leij.

In groep 2 was het een compleet slachtveld. Vorige week werd nestor Johan van der Griend nog geprezen, nu zag diezelfde Van der Griend na een duidelijke mindere ronde toernooidirecteur Jurgen de Haan voorbij stormen. De Haan staat zodoende soeverein aan kop met Van der Griend en een steeds beter spelende Peter Vis als naaste belagers.

Camille klom naar een 3e plaats

Ook in groep 3 had storm Evert toegeslagen, want van de top 3 van vorige week is niet veel meer over. Stefan van der Waal greep na een uitstekende ronde de macht en gaat daardoor aan kop. Jan van Heukelum gaat als nieuwkomer steeds beter spelen en dat resulteert voorlopig in een 2e plaats. Titelverdedigster Camille Breedveld raakt ook weer in vorm en staat derde. De Française heeft stoute plannen om voor de derde keer op rij de titel te behalen.

Aanstaande donderdag heeft de voorlaatste ronde van de 6e Online Competitie plaats. Ook dan is er weer storm op komst.

Klik hier voor de tussenstand van de 6e Online Competitie.

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.

Geef een reactie