180 Basisschoolkinderen maken kennis met koninklijk spel schaken

Concentratie ten top

SLIEDRECHT – Koningsdag 2021 stond voor Sliedrechtse basisschoolkinderen in het teken van sport. Veel traditionele koningsdagactiviteiten konden dit jaar geen doorgang vinden, maar gelukkig wist de Oranjevereniging Sliedrecht in samenwerking met het lokaal Sportakkoord -waar ook Schaakvereniging Sliedrecht onderdeel van is- last minute wel toestemming te krijgen voor de organisatie van een sportochtend. En dit werd een groot succes! En wat mag er natuurlijk bij koningsspelen niet ontbreken? Juist, de koninklijke sport schaken!

Martijn gaf de dames les

Niet minder dan 180 leerlingen van de Sliedrechtse basisscholen stonden dinsdagochtend te trappelen om de strijd met elkaar aan te gaan. Op het korfbal- en ijsbaanterrein waren 9 verschillende strijdtonelen opgetuigd door een grote schare vrijwilligers. Sport 5 was schaken, de nobele sport die zeker voor de jeugd belangrijk en spannend is.

Na het aanhoren van een rappe spoedcursus van de schaaktrainers Joost en Martijn Stoker mochten alle kinderen proberen een partij te schaken (met alleen koning, torens en pionnen). Deze ludieke kennismaking werd door het overgrote deel van de kinderen blij ontvangen; ondanks het strakke tijdschema en een luidende wedstrijdbel wilde iedereen koste wat kost zijn partijtje afmaken. Het jeugdig enthousiasme voor het schaakspel was overweldigend.

En de klok indrukken…
Koninklijk schaken

Hopelijk kunnen belangstellende jeugdspelers eerdaags weer terecht in De Havik, waar elke donderdagavond van 19.00 tot 20.00 uur de jeugd competitie speelt. Gezien het enthousiasme en het succes van de Netflix-serie Queens’s Gambit zal de grote zaal van De Havik vanaf juni weer vollopen. De beelden van de fanatieke basisscholieren spreken voor zich…

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord