Dana Verheij 2e van Nederland bij NK Meisjes-C

Supertalent Dana

SLIEDRECHT – Dana Verheij, speler van Schaakvereniging Sliedrecht, is zeer verdienstelijk tweede geworden van Nederland bij het online NK voor Meisjes C. Dana stond al te boek als groot talent, maar om dat waar te maken is altijd lastig, zeker digitaal. Toch lukte het grote talent om uiteindelijk na een spannend toernooi als tweede te eindigen. Daarmee maakte het 14-jarige talent haar faam meer dan waar.

De tweede plaats zal haar zeker een plaats voor een groot internationaal toernooi opleveren, zoals een EK of wellicht wel een WK.

Opnieuw ereplaats voor Dana

Al enkele jaren is Dana één van de sterkste meisjes in haar leeftijdscategorie. Dat leverde haar al eerdere ereplaatsen en een EK-ticket op. Tevens zou de jeugdspeelster uit Dordrecht afgelopen seizoen gaan debuteren in het eerste team van Schaakvereniging Sliedrecht. Corona stond een basisplaats in de weg, maar zodra er weer “echt” geschaakt gaat worden zal zij zeker een belangrijke rol gaan spelen in het eerste team van Sliedrecht, dat bijna louter bestaat uit zelf opgeleide spelers.

Naast Dana kent Sliedrecht in Luana Mensing nog een groot talent bij de meisjes en samen met Dana zou Luana de basis vormen van het nieuwe A-team van Sliedrecht. Hopelijk gaat dat volgend seizoen echt gebeuren.

Klik hier voor de eindstand van het NK Meisjes-C.

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord