Franse dominantie in 7e Online schaakcompetitie

Kampioen Ronald Breedveld

SLIEDRECHT – De 7e Online competitie bij de senioren van Schaakvereniging Sliedrecht is gewonnen door ‘Fransman’ Ronald Breedveld. Vanaf de eerste ronde domineerde hij de competitie en dat hij de sterkste was bewees hij door de laatste ronde te winnen en zodoende naaste achtervolger William Gijsen op gepaste afstand hield. De winnaar van de 6e Online competitie, Jorik Klein, eindigde als derde.

Ronald Breedveld wist in alle 5 ronden in de top 3 te eindigen en is dus de terecht winnaar van hopelijk één van de laatste Online competities bij Schaakvereniging Sliedrecht.

De Franse dominantie kreeg extra glans doordat Camille Breedveld na een krachtige eindsprint alsnog als tweede wist te eindigen in groep 3. Na een matige competitiestart bleek titelprolongatie onmogelijk, maar Camille presteerde bijna deze Mission Impossible en kwam slechts een halfje tekort om Stefan van der Waal van het kampioenschap te houden. In groep 3 eindigde Maarten Hartkoren keurig als derde.

Nestor Johan vd Griend, kampioen gr 2

De oudste deelnemer van de Online competitie, nestor Johan van der Griend, was in groep 2 ongenaakbaar en met schijnbaar groot gemak liet hij zijn achtervolgers Jurgen de Haan en Martijn Stoker op grote afstand zijn hielen zien.

Met het einde van de 7e Online competitie is het beeldschermschaak nog niet afgelopen. Aanstaande donderdag heeft het Hemelvaartstoernooi plaats en daarna start een – hopelijk – korte 8e Online Competitie.

Klik hier voor de eindstand van de 7e Online Competitie.

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord