Frans schaaktoernooi in Sliedrecht?!

Het gele leger in Fourmies (2019)

SLIEDRECHT – Normaal gesproken reizen 25 Sliedrechtse schakers met Pinksteren naar Fourmies (Fr.) om daar deel te nemen aan een internationaal schaaktoernooi. Vanwege corona gaat dit toernooi voor de 2e keer niet door en kan het gele leger niet uitrukken. De slimste sporters van Sliedrecht hebben daar natuurlijk een oplossing voor gevonden; Fourmies in Sliedrecht, maar dan digitaal! Met croissants, stokbroden en veel Franse wijn is de 8e Online competitie bij Schaakvereniging Sliedrecht na 1 ronde al een groot succes. En laat nu trouwe deelnemers aan het toernooi in Noord Frankrijk in de 1e ronde hebben togeslagen.

El Presidente, ervaren Fransman

Fransman Ronald Breedveld heeft zijn goede vorm behouden en weet als geen andere Ollander hoe je met de Franse slag toeslaat. Hij gaat dan ook na de eerste van de drie speelronden soeverein aan kop met 3 winstpartijen. Opvallend is de tweede plaats van El Presidente, die al aan veel Franse edities heeft deelgenomen en wel raad weet met de Franse gewoontes. In zijn laatste seizoen als voorzitter laat Jerry van Rekom dan ook zien nog steeds wel aardig te kunnen schaken. Zijn internationaal gevreesde openingen leveren ook in Sliedrecht inmiddels de nodige punten op.

Grootste verrassing in de eerste ronde was Stefan van der Waal, die Fourmiesganger Arjan van der Leij aan de schandpaal vastbond en hem op overtuigende wijze wist te verslaan. Stefan zal dus de nieuwe soldaat van het gele leger gaan worden! De Fransen zijn gewaarschuwd.

Ook Yaro van Beest heeft zijn debuut in Frankrijk nu omgezet naar een voorlopige fraaie vijfde plaats. En hij heeft aangegeven de volgende ronde te gaan spelen als een Franse grootmeester.

Aanstaande donderdag heeft de 2e ronde van het Open Fourmies-toernooi plaats.

Klik hier voor de tussen stand van het Open Fourmies-toernooi.

Dit bericht is geplaatst in Weekverslag senioren. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord