Sliedrechts Jeugdschaakkampioenschap van start

Titelverdediger Willem Theunisse

SLIEDRECHT – Schaken is populair, zeker onder jeugdige Sliedrechters. Steeds meer kinderen proberen het spel in de vingers te krijgen en zo veel mogelijk tegenstanders te slim af te zijn. Na een periode noodgedwongen op de online schaakplatforms te hebben gespeeld en geoefend, kunnen vanaf aanstaande donderdag eindelijk de echte borden weer op tafel in De Havik. Tot donderdag 29 juli gaan de Sliedrechtse junioren de strijd met elkaar aan om alsnog de felbegeerde titel van Jeugdschaakkampioen van Sliedrecht binnen te kunnen slepen.

Wie wordt de opvolger van Willem Theunisse? Enkele aanstormende talenten staan te trappelen om de titel van Theunisse over te nemen. Slaan de gebroeders Langstraat toe of zal Jurrian Verweij opnieuw bewijzen een groot talent te zijn? Of zal familie Theunisse de titel in bezit willen houden via Bram, Theo, Niels of Willem?

4 jeugdige Sliedrechtse oud-kampioenen op een rij

Het Sliedrechts Jeugdschaakkampioenschap start met 26 deelnemers in De Havik, maar de komende weken kunnen ook nieuwe geïnteresseerde kinderen instromen en een partij proberen te winnen. Ook de gratis jeugdtrainingen worden weer hervat, zowel voor starters als gevorderden. Aanmelden kan bij jeugdleider Joost Stoker, jeugd@schakendsliedrecht.nl of kom gewoon langs op donderdagavond vanaf 18.45 uur in De Havik, waar natuurlijk de juiste coronamaatregelen zijn getroffen.

De seniorleden van Schaakvereniging Sliedrecht moeten nog even geduld hebben; het is met de huidige regelgeving nog niet mogelijk om weer volwaardige clubavonden te organiseren. De komende weken spelen zij nog online.

Dit bericht is geplaatst in Weekverslag jeugd. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord