Karel Peursem eerste koploper in Sliedrechts jeugdschaakkampioenschap

Koploper Karel Peursem

SLIEDRECHT – Op donderdag 27 mei heeft de eerste speelavond van het Sliedrechts Jeugdkampioenschap plaatsgevonden. Er waren 25 deelnemende jeugdspelers, allen lid van Schaakvereniging Sliedrecht. In de eerste ronde excelleerde voormalig jeugdkampioen Karel Peureum. Met maar liefst 4 punten wist Karel zich naar de eerste plaats te spelen.

Peursem speelt al een tijdje bij Sliedrecht en was al een keer jeugdkampioen. Nu maakt hij zijn talent weer waar door uitstekend te starten in deze competitie, waarin titelverdediger Willem Theunisse ontbreekt. Theunisse gaat definitief bij de senioren spelen, zodat de jeugd van Sliedrecht sowieso een nieuwe kampioen zal krijgen.

Vincent Langstraat staat met 1 punt achterstand keurig tweede, terwijl Jaimy Bakker steeds meer bewijst een titelkandidaat te zijn met zijn voorlopige derde plaats.

Sharujan, titelkandidaat groep 2

In groep 2 gaan Gerard van der Weijden en Niels Theunisse gezamenlijk aan kop. Dat zal dus een spannende strijd worden, waarbij Justin Sloots en Sharujan en Shamiera Ratnam ook kampioenskandidaten zijn.

Aanstaande donderdag heeft de tweede ronde plaats, waarbij nieuwkomers nog kunnen instromen.

Zie hier voor verdere info en de nieuwe tussenstanden in Groep 1 en Groep 2.

Dit bericht is geplaatst in Weekverslag jeugd. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord