Jeugdspeler Louis Liu doet van zich spreken

Louis gaat voor goud

SLIEDRECHT – Het Sliedrechtse Franse toernooi Fourmies Open doet veel schakers tot grote hoogte stijgen. Eén daarvan is Louis Liu, de Papendrechtse jeugdspeler, die met een enorme opmars bezig s. Als één van de jongste deelnemers laat hij zien zijn mannetje te staan. Hij gaat dan ook trots aan kop in groep 2 en laat veel routiniers achter zich. Zo laat de jonge Liu zien een groot talent te zijn. Kijken of hij in de laatste ronde zijn koppositie kan handhaven.

Ferhat gaat nog voor goud

Zijn naaste belagers zijn Stefan van der Waal en Ferhat Erdogan, die slechts een halfje achterstand hebben. De laatste digitale speelavond zal dus de beslissing moeten brengen.

In groep 1 sloeg de digitale koning van de afgelopen competities, William Gijsen, weer hard toe en ook in dit Franse toernooi lijkt hij op de grootste trofee af te stevenen. Fransman Ronald Breedveld vergaloppeerde zich tegen voorzitter Jerry yan Rekom, maar heeft toernooiwinst nog in eigen hand.

Het belooft dus in de laatste ronde van de digitale competitie nog enorm spannend te worden. Vanaf 10 juni zal er weer fysiek geschaakt kunnen worden in De Havik. Dat zal voor veel schakers een enorme opluchting zijn.

Klik hier voor de tussen stand van het Open Fourmies-toernooi.

Dit bericht is geplaatst in Weekverslag senioren. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord