KNSB-competitie hervat: Sliedrecht 2 pakt volle winst

Teamleider Jerry was al vroeg op de middag veroordeeld tot Heineken

ROTTERDAM – Ronde 6 van de KNSB-competitie heeft het tweede team van Schaakvereniging Sliedrecht twee matchpunten opgeleverd. Na een lange strijd tegen een gehavend Charlois-Europoort 3 stond om 18:15 een 4,5-3,5 overwinning op het scorebord. Het achttal van teamleiders Joost Stoker en Jerry van Rekom pakt met deze overwinning een gedeelde derde plek in de Klasse 3G.

Vanwege de verhoogde kans op positieve Coronatestuitslagen, had zowel Sliedrecht 1 als Sliedrecht 2 een leger aan invallers achter de hand. Tegenstander Charlois-Europoort bleek niet vooruit te hebben gedacht: het derde team van het Rotterdamse genootschap kwam met slechts 6 spelers aan de start. Heel zuur voor Hans Klein en Jerry, zij hadden niet de partij waarop ze gehoopt hadden. Vooral Jerry had een zware middag; op de speellocatie was alleen Heineken beschikbaar.

Kees scoorde nabij zijn ouderlijk huis

Invaller Theo Dekker wist als eerste een echte uitslag te noteren. Op bord 3 scoorde hij een vol puntje, zonder de hersenen echt op de proef gesteld te hebben. Tussenstand: 3-0. Kees Wessels kreeg met zwart een orang-oetang voorgeschoteld. Zijn tegenstander speelde sterk, won een kwaliteit, maar onderschatte de witveldige sluipschutter van Kees. Uiteindelijk bleek de witte koning in de hoek te staan waar de klappen vielen: 4-0.

Tot zover de volle punten, de Sliedrechtse motor ging namelijk onverwacht haperen. Johan van der Griend en Willem Kuiper bleken te lief voor de tegenstanders en verloren vrij geruisloos beide middenspelen. Uw verslaggever van dienst had zichzelf op bord 8 gedeponeerd. Alexander Aljechin heeft het druk gehad afgelopen zaterdagmiddag, hij heeft zich minstens 5x om moeten draaien in z’n graf. Het was een slijtageslag op het staartbord, die tot verwondering van iedereen in remise eindigde. Een gelukkig halfje, wat om klokslag 18:00 gelukkig de teamwinst opleverde. Meinte Smink hield het kort daarna voor gezien: in een dynamische partij moest hij berusten in een nul.

Geen spetterende schaakmiddag, wel een positief positief resultaat. Op naar ronde 7, in ons eigen vertrouwde hol van de leeuw.

Dit bericht is geplaatst in Sliedrecht 2. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord