Jurrian Verweij en Roël Koopman doen veel ervaring op bij PJK

Jurrian Verweij
Roël Koopman

PAPENDRECHT – Vandaag strijden twee Sliedrechtse jeugdspelers om plaatsen voor het Nederlands Kampioenschap voor jeugdspelers t/m 10 jaar. In het Denksportcentrum van Papendrecht strijden zo’n 20 jeugdspelers van verenigingen uit de Rotterdamse Schaakbond in categorie E om de ereprijzen. Namens Schaakvereniging Sliedrecht zullen Jurrian Verweij en Roël Koopman hun beste beentje voor gaan zetten. Vanaf deze pagina kunnen de prestaties van de leerlingen van schaaktrainer Jerry van Rekom worden gevolgd.

Roël aan het werk

Eerste ronde: Jurrian speelt als Snelle Jelle en verliest nog sneller. Roël doet het wat rustiger aan en zet zijn tegenstandster keurig mat.

Tweede ronde: Jurrian speelt iets rustiger, maar ziet iets over het hoofd. Punten komen vanzelf. Roël speelt weer een goede partij en zet tegenstander opnieuw mat. Met 2 uit 2 gaat het voor Roël zwaarder worden, maar start is prima.

Jurrian op jacht naar zijn 1e punt

Derde ronde: Roël speelt te snel en verliest, terwijl Jurrian een kans op zijn eerste punt mist. Jammer, maar hij aast op revanche.

Vierde ronde: Jurrian is van de nul af, oneven en dus een punt. Roël speelt iets te snel in de opening en verliest. Nu is het pauze. Nog drie ronden te gaan.

Vijfde ronde: Jurrian raakt in vorm en wint zijn partij en komt op 2 uit 5. Diezelfde score heeft Roël ook na zijn onnodige nederlaag.

Zesde ronde: De jongens raken in vorm. Deze ronde 2 uit 2! Beiden staan nu weer op 50% met nog 1 ronde te gaan.

Zevende ronde: Roël wint fraai en eindigt op 4 uit 7, een prima resultaat bij zijn debuut. Jurrian eindigt op 3 uit 7. In ieder geval hebben beide jeugdspelers veel ervaring opgedaan.

Prijsuitreiking: Jurrian eindigde in de middenmoot en Roël werd zevende en miste net een beker. Beide spelers mogen trots zijn op hun prestatie. De opgedane ervaring gaat zich bij de volgende toernooien zeker uitbetalen.

Klik hier voor de eindstand van het PJK-E 2022.

Jurrian raakt in vorm
Roël denkt goed na
Alle deelnemers aan een geslaagd PJK-E

Dit bericht is geplaatst in PJK2022. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord