Schaken populair dankzij The Queen’s Gambit!

SLIEDRECHT – Schaken is hot. En hoe? De schaakborden vliegen over de toonbank en zowel jong als oud wil zich storten op de edele schaaksport. En dat mede dankzij het grote succes van de Netflix-serie The Queen’s Gambit, dat over een meisje gaat dat via een conciërge leert schaken en als een komeet omhoog schiet en het ene na het andere toernooi wint. En dat in de wereld waar mannen toch heel lang de dienst hebben uitgemaakt.

Ook Schaakvereniging Sliedrecht merkt dat de belangstelling toeneemt. Zelfs tijdens de periode waar online schaken de enige manier is om tegen elkaar te spelen, melden nieuwe leden zich spontaan aan. Zelfs zonder ooit een ‘echte’ clubavond te hebben meegemaakt staan nieuwkomers te trappelen om te komen schaken in de grote zaal van De Havik, het thuishonk van Schaakvereniging Sliedrecht. Dit is ook niet onopgemerkt gebleven in de media; zo heeft het AD een mooi artikel geschreven met daarin een hoofdrol voor Luana Mensing!

Door de toenemende belangstelling voor één van de oudste denksporten neemt ook de roep om schaaktrainingen toe. En daar geeft Schaakvereniging Sliedrecht inhoud aan. Zijn er al wekelijks trainingen voor de jeugd, de 85-jarige vereniging verzorgt ook regelmatig trainingen voor senioren (18+), die belangstelling hebben om lid te worden. Via gratis trainingen zullen belangstellenden klaar worden gestoomd om op clubavonden aan de interne competitie deel te gaan nemen. Gediplomeerde trainers van onze eigen vereniging verzorgen de trainingen.

In het nieuwe seizoen vanaf september organiseert onze vereniging een nieuwe reeks aan trainingen. De startdatum is nog niet bekend, maar belangstellenden kunnen zich alvast aanmelden. Dat kan bij secretaris Jurgen de Haan; secretaris@schakendsliedrecht.nl Ook op www.schakendsliedrecht.nl is altijd de meest actuele informatie over Schaakvereniging Sliedrecht en haar activiteiten te vinden.

En dat Schaakvereniging Sliedrecht bij de meisjes twee nationale toppers – Luana Mensing en Dana Verheij – als lid heeft, zegt dat ook in het baggerdorp de dames op het bord de dienst uit gaan maken; The Chess Queens van Sliedrecht!

Luana Mensing
Dana Verheij

Dit bericht is geplaatst in Senioren, Verenigingsinfo met de tags , , , , , , . Bookmark de permalink.

1 reactie op Schaken populair dankzij The Queen’s Gambit!

  1. Pingback: Luana Mensing & The Queen’s Gambit | Schaakvereniging Sliedrecht

Geef een reactie