Sas van Gent is nog steeds ver

Ook kopman Meinte kon geen winst vinden

SAS VAN GENT – We weten dat Parijs ver is, maar de Belgisch-Nederlandse enclave Sas van Gent blijft ook aardig uit de richting. Het is Sliedrecht 2 helaas niet gelukt om in de buurt te komen van de plaatselijke SV. Er werd een geruisloze 5,5 -2,5 nederlaag geleden.

Op bord 5 wist Hans Klein een mooie combinatie op het bord te krijgen, hij wist het enige bordpunt binnen te slepen. De remises van Meinte, Johan en Jerry waren solide, maar weinig verheffend. Laatstgenoemde doorging een ware cultuurshock: binnen 24 uur van een Mexicaans tropisch eiland (Isla Mujeres) naar Sas van Gent is bijna onmenselijk, maar blijkbaar toch geen garantie voor een matige partij. Jerry schoof probleemloos de stelling naar gelijkwaardigheid.

Stefan van de Waal debuteerde in teamverband en speelde zeer goed. Helaas werd een mat in 5-combinatie over het hoofd gezien, anders had Stefan een mooie stunt kunnen boeken. Het eindspel ging verloren, maar de partij van Stefan smaakt naar meer. Kees Wessels verloor op bord 4 wat pionnen en daarmee de partij. Uw verslaggever van dienst speelde een druilerige partij zonder sterke zetten: een lege nul. Teunis den Rooijen had op bord 2 een zware middag en wist geen winstplan te vinden. Zijn tegenstander daarentegen wel.

Zaterdag 21 mei de laatste speelronde tegen concurrent De Pion. Er moet gewonnen worden in een kolkende De Havik, want degradatie betekent ontslag voor de teamleiding.

Dit bericht is geplaatst in Sliedrecht 2. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord