Jacques Hennekes sluipt richting top Rapid-Vierdaagse (inclusief nieuwe tussenstand!)

Jacques pakte flink wat punten

SLIEDRECHT – De tweede speelavond van de Sliedrechtse Rapid-Vierdaagse heeft de tussenstanden aardig op de kop gezet. In Groep 1 is niemand meer zeker van de hoogste podiumplaatsen, voornamelijk door een sterke 100%-score van Dordtenaar Jacques Hennekes. Jacques heeft duidelijk zijn zinnen gezet op de eindoverwinning. Op de komende speelavonden wordt bepaald wie zijn of haar schaak-CV kan verrijken met de eretitels. In Groep 2 wisten nieuwkomers Mike Kemner en Xander Prijs succesvol huis te houden en daarmee gelijk te komen met koploper Luana Mensing. Ook Bert Dobber en Peter Schot hadden een prima avond en strijden de komende weken nog om de titels.

Met 50 deelnemers, waaronder een groot aantal nieuwe gezichten, was ook speelavond 2 weer een groot succes. En passant werden op het scherm in de speelzaal ook de prestaties van Adrian Mensing en William Gijsen (deelnemers HZ-toernooi in Vlissingen) op de voet gevolgd en gevierd:

Donderdag 18 augustus speelavond 3, iedereen is weer welkom (ook als je nog niet eerder hebt meegespeeld de afgelopen weken). De nieuwe tussenstand na 6 ronden is als volgt:

Mike pakte veel punten en daarmee een gedeelde eerste plek in de tussenstand
Xander speelde vooralsnog online, maar wist ook fysiek goed te scoren
Tjerry (r) sloop boven de 50% en gaat richting top 5 de komende weken
Yaro droomde van een dameoffer, maar wist veelal met logische zetten punten te pakken
Jan nestelde zich in de middenmoot van Groep 2
Willem gaat na een goede vakantie voor een topnotering
Rik hervond zijn topvorm en scoorde 3 uit 3 op de tweede speelavond
Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.

Geef een reactie