Theo Theunisse nestelt zich aan kop in snelschaakcompetitie

Theo Theunisse deed goede zaken

SLIEDRECHT – Opnieuw was het druk bij speelzaal “De Havik”  met jeugdspelers op de donderdagavond. 4 ronden van de snelschaakcompetitie stonden op het programma en er werd door alle jeugdleden flink strijd geleverd achter de borden. Rode gezichten van de spanning, opluchting bij een goed resultaat en balende kinderen als het eens een keer niet lukte.  Bij wie het in ieder geval vanavond wel lukte was Theo Theunisse.  Hij scoorde 4 uit 4 en nam daardoor de koppositie over.  Na 13 ronden staat hij er goed voor.

Een mooi gezicht was het weer, geconcentreerde gezichten, moeilijke stellingen, scherpe aanvallen, waarbij grootmeesters zelfs witte neuzen zouden krijgen.  Stukoffers die (nog) in geen enkel boek beschreven staan en aan de lopende band verrassende uitslagen.  Want het gaat niet alleen om schaken, maar ook op de steeds verder wegtikkende klok.  Zeker bij snelschaken een belangrijke factor tenslotte.

Vincent in de top 3

Dat maakt het juist ook mooi voor beginnende jeugdleden.  Kans genoeg om het net geleerde gelijk in de praktijk te brengen en zo ook mooi punten te scoren. En dat gebeurde dan ook zeker.

Aan de top van het klassement bevinden zich vaak jeugdleden die al wat langer meedraaien. Zo bestaat de top 3 naast Theo uit Vincent Langstraat en Jaimy Bakker, maar Micha de Jong staat daar niet ver achter. Het gaat nog spannend worden de komende ronden.

Maar ook nieuwe leden als Samuel Vasen en Wytse Verweij doen goed mee en pakken regelmatig punten van schakers die al langer meedoen.  De nieuwe groep komt eraan!

Jaimy Bakker blijft in het spoor leider

Zo blijft Schaakvereniging Sliedrecht (zeker in de regio) een belangrijke rol vervullen voor jeugdtalenten.  En weten ook nieuwelingen snel een plek (en punten) te verkrijgen binnen de groep. 

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.

Geef een reactie