Sliedrecht 3 wint weer

Maarten gaf het goede voorbeeld

SLIEDRECHT – De debutantenweermacht van Sliedrecht 3 heeft afgelopen zaterdag weer laten zien waar ze goed in zijn. In Klasse 6E werd met een solide 5,5-2,5 overwinning op Krimpen a/d IJssel 4 de koppositie verstevigd. Mede door goed afgestemde remises kwam de winst geen moment in gevaar, goed teamwerk!

Aanvoerder Joost stuitte op bord 1 tegen een London-system, overwoog op zet 2 remise aan te bieden, maar besefte dat de voorbeeldfunctie daarmee niet met verve werd vervuld. Het alternatief was echter ook niet voorbeeldwaardig; de enige nul werd genoteerd op bord 1. Kees kwam op bord 2 lekker uit de opening, maar moest onverwacht een kwaliteit in de aanbieding doen. Met zetherhaling werd al vroeg in het middenspel remise afgedwongen.

De topborden denken na…

Op bord 3 greep de man in vorm, Yaro, opnieuw een punt (3 uit 3), dit keer via een combinatierijk middenspel en uiteindelijk een doorslaggevende overmacht op de damevleugel. Martijn speelde slordig tegen de Benoni op bord 4, moest berusten in de kidnapping van zijn damevleugelpionnen en kwam in een psychologisch nadelig eindspel terecht. Na lang touwtrekken werd rond 17:00 toch een net halfje veilig gesteld.

Kees werd genoodzaakt af te wikkelen naar zetherhaling

Bert pakte weer eens een vol punt, dit keer op bord 5. Na lang prikken vond hij uiteindelijk een zwakte in de dichtgemetselde stelling, een sterke zwarte knol gaf de doorslag. Op bord 6 had Maarten het genoegen om de 1-0 te noteren. Zijn jeugdige tegenstander koos al snel voor een onvoordelige ruil. Dat moet je natuurlijk niet doen tegen Maarten; al vóór 15:00 konden de stukken weer in de beginstelling. Tjerry schoof op bord 7 rustig zijn stukken naar de juiste posities. Een afgedwongen kwaliteitswinst bleek uiteindelijk genoeg voor een vol punt. Rik en zijn tegenstander speelden op bord 8 een goede partij, die uiteindelijk terecht eindigde in een puntendeling.

Zodoende heeft Sliedrecht 3 weer een nieuw stuk van de weg naar Klasse 5 geplaveid. In de nieuwe tussenstand vinden we de talenten alleen aan kop (matchpunt voorsprong is een feit). Op zaterdag 26 november wacht het sterkte Fianchetto 2. Op naar Schiedam!

Dit bericht is geplaatst in KNSB Sliedrecht 3. Bookmark de permalink.

Geef een reactie