Schaaklessen voor leerlingen Anne de Vriesschool groot succes

Concentratie ten top

SLIEDRECHT – Een negental leerlingen van de Anne de Vriesschool hebben de afgelopen maand 3 keer schaaktraining gehad van leden van Schaakvereniging Sliedrecht. In het kader van talentontwikkeling kregen de leerlingen uit de verschillende groepen de eerste beginselen van de denksport voorgeschoteld. Dat de trainingen succesvol waren bleek wel uit de analyse van één van de leerlingen: “Je moet eerst goed nadenken voordat je een zet doet!” Een beter antwoord konden de trainers niet krijgen…

Op weg naar de winst!

In de eerste training, die door Bert Dobber en Marcel Klein werd gegeven, leerden de slimme leerlingen de beginopstelling van het schaakspel opzetten, werd de loop van de stukken uitgelegd en ook hoeveel elk stuk waard is. Maar er werd voornamelijk geschaakt, waarbij de stukken door het klaslokaal vlogen. In de praktijk werd ook ontdekt wat pat is, maar ook wat schaakmat betekent. En “Hoezo drie keer dezelfde stelling?”.

Trainer Simon Kadijk kijkt toe

Tijdens de tweede training van Cees Moes en Simon Kadijk kwamen onderwerpen als dubbele aanval, de drie gouden openingsregels en het gebruik van een schaakklok aan bod. Vooral dat laatste vonden de leerlingen interessant en het snelschaken leverde dan ook spannende momenten op tijdens de laatste seconde van elke partij.

De derde training, gegeven door Simon Kadijk en Jerry van Rekom, leverde het bewijs dat de enthousiaste talenten snel de schaakregels onder de knie hebben gekregen. De opgaven met als opdracht “Geef mat in 1 zet” werden bijna foutloos gemaakt. Ook de onderlinge partijen en de afsluitende simultaan gaven aan dat de drie trainingen al bijna echte schakers heeft opgeleverd. Eén van de leerlingen is zelfs al lid geworden van Schaakvereniging Sliedrecht!

Schaakpret is het belangrijkste

Andere scholen die belangstelling hebben voor schaaktrainingen kunnen contact opnemen met jeugdleider Joost Stoker, jeugd@schakendsliedrecht.nl

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.

Geef een reactie