Sliedrecht KNSB 3 als koploper de winterstop in

Tjerry gaf een zeer goed voorbeeld

SLIEDRECHT – De toppers van Sliedrecht 3 hebben vooralsnog een succesvol debuut in de landelijke KNSB-competitie. In de laatste wedstrijd van 2022 werd een sterke 4,5 – 3,5 overwinning geboekt op directe concurrent DSC Delft 5. Met een drietal Caro Kann’s, een Morra, een Staunton, een vrouwengambiet, een Jobava en een Engelse topper werden de 2 matchpunten soepel veiliggesteld. Door de zege blijft het team van de teamleiders Joost Stoker en Jurgen de Haan de trotse koploper in 6E.

Na 2,5 uur spelen stond er een ruime 4-0 voorsprong op de borden. Zoals bedacht werden de punten op de borden 5 t/m 8 soepel veiliggesteld. Wachtende op foutjes vervulden Bert, Kees, Tjerry en Rik hun rol met verve. De borden 1 t/m 4 konden hierop in alle rust voortbouwen.

Teamleider Jurgen forceerde in het belang van het teamresultaat een prima remise. Maarten speelde een sterke partij, werkte zijn tegenstander maximaal in de verdrukking, maar overzag een positioneel grapje uit Delft. Een zeer zure nul, het spel van Maarten had veel beter verdiend.

Martijn wist op bord 2 zijn tegenstander niet te verrassen; een dominante zwarte loper gaf de doorslag. Kopman Yaro speelde als een beest, kwam gewonnen uit het middenspel, maar moest tot teleurstelling van iedereen in de zaal een nul incasseren. Gelukkig zijn in de avond de 3 nullen uitgebreid weggespoeld…

Verslag van de Delftse tegenstander vind je hier.

Rik speelde een sterke partij
Bert biedt steeds meer garantie op een vol punt

Dit bericht is geplaatst in KNSB Sliedrecht 3. Bookmark de permalink.

Geef een reactie