Micha de Jong wint Najaarscompetitie Snelschaken bij de jeugd

SLIEDRECHT – Lang zag het er naar uit dat Theo Theunisse de snelschaaktitel in de Najaarscompetitie voor zich op ging eisen, maar hij werd de laatste snelschaakavonden voorbij gestreefd door de uiteindelijke kampioen: Micha de Jong.

Micha, snelschaakkoning

De Jong leek zijn partijen de laatste tijd met steeds meer speels gemak te winnen, echter op de laatste avond van de 8 snelschaakavonden werd hij pootje gelicht door Julian Theunisse die daarmee een laatste poging deed om naamgenoot Theo weer in het zadel te helpen voor de eerste plek.

Het mocht echter niet baten, Micha werd nipt met een 1% meer gemiddelde score (86 %) kampioen, voor Theo die tot een 85% score kwam.

In deze snelschaakcompeitie, die over 40 partijen ging, speelden alleen Jurrian Verweij en William Theunisse alle 40 partijen, Justin Sloots (39 partijen) deed daar niet veel voor onder.
Kampioen Micha de Jong speelde 35 partijen, net als Bram Theunisse.

De volledig eindstand is hier te vinden. De prijsuitreiking is 26 januari as, maar eerst komt komende donderdag de laatste avond van de reguliere competitie aan bod, waar alles uit de kast moet worden gehaald voor een goede plaats in de eindrangschikking.

Theo, dit keer nummer 2
Jurrian speelde verdienstelijk alle 40 partijen

Dit bericht is geplaatst in Weekverslag jeugd. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord