Tweede viertal wint overtuigend van Spijkenisse

Michiel kon weer lachen na zijn winstpartij

SLIEDRECHT – Never change a winning team, dus de teamcaptain koos maar voor dezelfde opstelling als bij de eerste thuiswedstrijd en dat vertrouwens werd geenszins beschaamd. Toen moest Ricardo Veen nog als enige zijn koning omleggen, maar nu gaf hij het goede voorbeeld door als eerste te winnen, nadat zijn tegenstander wel erg veel gaten rondom zijn eigen koning had gecreëerd. Je kijkt even niet en het eerste punt was alweer binnen en dit was niet het enige punt van de avond!

Intussen had Tim de Waard twee pionnen en een toren tegen loper en paard wat wel voordelig voor hem leek. Bij Michiel van de Berg en Willem Theunisse was de stelling nog in rustig vaarwater, al stond Michiel wel wat onder druk met een loper en dame op de lange diagonaal mat dreigend op g2. Veel zorgen hoefde ik me niet te maken, want even later werden de dames geruild en slaagde Michiel erin het initiatief over te nemen. Ook was zijn tegenstander zo vriendelijk geweest om het zaadpaard van Michiel te ruilen tegen zijn sterke loper.

Willem speelde weer sterk

Ondertussen stond Tim een kwaliteit voor en plotseling was de stand 2-0 na winst van Willem. Willem stond al een pion voor, maar na een onhandige torenruil kon zijn tegenstander verlies van twee centrumpionnen opeens niet meer voorkomen en die geloofde wel dat Willem dit loper-eindspel tot een goed einde zou brengen.

Het leek nog even spannend te kunnen worden, omdat Tim en in iets mindere mate Michiel in flinke tijdnood kwamen, terwijl de tegenstander nog zeeen van tijd had. Maar geen stress, want Michiel won een toren. Eerder kwam Michiel nog goed weg, doordat beide spelers een belangrijke tussenzet van zijn tegenstander misten, maar nu geen kansen meer. Gedecideerd werd de partij verder uitgeschoven, waarmee de winst al een feit was: 3-0.

Tim ruilde met een fraaie zet een toren af en had kort daarna direct kunnen winnen door zijn kwaliteit terug te offeren waarna zijn vrijpion ongehinderd zou doorlopen. Veel maakt het niet uit, hij kon nog even genieten van zijn stelling totdat zijn tegenstander inzag dat verlies onvermijdelijk was, waarmee de uitslag werd bepaald op 4-0!

Dit bericht is geplaatst in Extern, RSB Viertal 2. Bookmark de permalink.

Geef een reactie