Voorbereiden is een gebrek aan zelfvertrouwen

Het succesteam

DORDRECHT – Dinsdagavond 14 maart vertrok het succesteam Sliedrecht V2 richting Dordrecht voor alweer de vierde wedstrijd van het seizoen. Na een fantastische start met 11 bordpunten voor en slechts 1 bordpunt tegen, blaakte het team van zelfvertrouwen. De mannen waren helemaal klaar voor deze heuse derby. Bijna iedereen was op tijd en ze wisten zelfs met welke kleur ze speelden. Alle ingrediënten voor een overwinning leken aanwezig.

De teamleider voor deze wedstrijd kwam er echter al snel achter dat er toch één belangrijk detail bleek te missen. Vlak voor de wedstrijd vroeg hij of er nog voorbereid was, waarop het antwoord van kopman Tim de Waard was ‘voorbereiden is een gebrek aan zelfvertrouwen!’, hetgeen de overige teamleden dankbaar als excuus voor het niet voorbereiden overnamen. Al gauw bleek de voorbereiding gemist te worden. Michiel van den Berg was net iets te laat gearriveerd aan het tweede bord. Hij besloot deze tijd goed te maken door snel te spelen met de zwarte stukken. Helaas vergat hij hierbij ook nog een goede opening te spelen en kon er al gauw weinig positiefs gezegd worden over de activiteit van ongeveer al zijn stukken. Nadat er daardoor later materiaal verloren ging, besloot Michiel de handdoek in de ring te werpen. Naar eigen zeggen zijn slechtste partij dankzij de slechtste opening ooit. Het positieve is dan in ieder geval dat elke voorbereiding ooit een betere opening zal opleveren voor de volgende wedstrijd!

Rick op 100%

Niet veel later scoorde invaller Rick Stuij de gelijkmaker aan het vierde bord. Rick was er op gebrand om zijn 100% score in alle externe wedstrijden te behouden. Dit lukte hem met glans. Aan het begin van de partij viel hij prompt in slaap nadat zijn tegenstander de Londen op het bord toverde. Toen hij even later wakker schrok, besloot hij direct de stelling open te gooien met g5?! Het stukoffer van de tegenstander dat hierop volgde, werd op grootmeesterlijke wijze gepareerd door Rick. Onder het mom ‘gewoon afruilen, want ik heb een stuk meer’, werd de partij langzaamaan binnengesleept. De partij eindigde met een gemene penning, zoals te bewonderen op de foto hiernaast. Rick blijft dus scoren in externe wedstrijden!

Een uur later eindigde de wedstrijd prompt. De overgebleven partijen aan bord 1 en 3 werden uitgevochten in wederzijdse tijdnood. Dat kopman Tim de Waard in tijdnood kwam, is voor de ervaren lezer inmiddels geen verrassing meer. Voor een teamleider verschrikkelijk slecht voor het hart. Tim had inmiddels een pion voorsprong opgebouwd. Dan zou u denken dat dit voortvloeide uit een perfecte opening, maar niet is minder waar. Nadat zijn tegenstander een pion offerde, maar vervolgens niet de winnende voortzetting vond, kon Tim langzaam de compensatie van de tegenstander laten verdwijnen. Dit had echter helaas te veel tijd gekost. Zijn tegenstander compliceerde de stelling en nadat Tim wel heel hebberig een tweede pion ging slaan aan de andere kant van het bord, werd het zijn koning bijna fataal. Uiteindelijk had het te veel materiaal gekost om niet mat te gaan. Het resterende eindspel werd daardoor helaas verloren.

Willem scoorde de gelijkmaker

Willem Theunisse zette gelukkig op hetzelfde moment de 2-2 eindstand op het bord, waardoor er nog wel één matchpunt mee terug kon naar Sliedrecht. Willem speelde een goede opening en daardoor was zijn tegenstander dusdanig van slag dat hij een ware paardendans begon, die eindigde in een paardoffer op f2. Willem had echter terecht gezien dat dit niet heel gevaarlijk was. Al snel werden de dames geruild en heel traag besloot ook Willem alles af te ruilen. Gedecideerd wist hij de tegenstander van het bord af te duwen met het extra paard. Sterk gespeeld door Willem, die dit seizoen ook nog op 100% staat!

Aan het einde van de avond resteerde dus een 2-2 gelijkspel. Het eerste verlies van een matchpunt dus. Inmiddels wordt er vanuit de vereniging al geroepen om het hoofd van deze teamleider. Gelukkig staat het team nog altijd bovenaan en zal deze teamleider niet meer in actie komen dit seizoen. Op 20 april zal het team de koppositie weer willen versterken tegen Onesimus!

Dit bericht is geplaatst in RSB Viertal 2. Bookmark de permalink.

Geef een reactie