Tweede team eindigt zwaar seizoen met zware nederlaag

Aan de start

SLIEDRECHT – Veel dramatischer had het seizoen van het tweede KNSB-team van Schaakvereniging Sliedrecht niet kunnen zijn. Het seizoen 2022/2023 gaat te boek als “Snel vergeten en opnieuw beginnen!”. In de laatste ronde werd kansloos verloren van DD 2; 2-6. Gezien de persoonlijke problemen was dat nog het minst erg. Tijdens het seizoen moest afscheid worden genomen van basisspeler Kees Wessels, terwijl meerdere spelers privéproblemen hadden. Wanneer het team dan nog als derde eindigt is dat een prima prestatie.

Tegen het ooit zo vermaarde Discendo Discimus 2 had het tweede team nog kans op de tweede plaats. Na een bloedeloze remise van teamleider Jerry van Rekom ging het vervolgens gruwelijk mis.

Willem Kuiper speelde alles-of-niets en dat bleek ook na elke zet het geval! Hij stond eerst beter, daarna minder, vervolgens gewonnen en uiteindelijk verloren. Tja, het kan verkeren.

Kopman Johan van de Griend kon zijn uitstekende vorm niet bewijzen en werd langzaam maar zeker naar de slachtbank gespeeld. Dat betekende een 0,5-2,5 achterstand. Gezien de stellingen op de andere borden was er nog wel wat mogelijk.

Wim Hokken offerde natuurlijk een pion, zag deze weer terug, maar daarna verzandde de stelling snel in remise. Dat resultaat boekte ook Hans Klein, die even een voordeeltje had, maar met minder tijd moest hij zich naar remise knokken. Dat lukte hem met verve; 1,5-2,5.

De staartborden verloren

Teunis den Rooijen speelde tegen een voormalig deelnemer van het NK schaken en na een moeizame opening kwam Den Rooijen steeds beter te staan. Uiteindelijk moest hij met remise genoegen nemen. Daarmee eindige Teunis ongeslagen met 5,5 uit 8 (TPR 2042!) en werd hij topscorer van het tweede team.

Dat had ook Luana Mensing kunnen worden, maar in betere stelling greep ze mis en moest ze haar koning omleggen; 2-5. Met 4 uit 6 en een TPR van 1922 speelde Luana een prima seizoen.

Het slotakkoord kwam van invaller Peter Vis. Die speelde een prima partij, gebruikte voldoende tijd en kwam in een moeilijk eindspel terecht. Achteraf een te moeilijk eindspel, dat niet te houden was: 2-6.

Met een uiteindelijke derde plaats in 4F kunnen de teamleiders Johan van de Griend en Jerry van Rekom gezien de personele problemen nog wel tevreden zijn. Op naar een nieuw seizoen met hopelijk minder persoonlijke problemen.

Dit bericht is geplaatst in KNSB Sliedrecht 2. Bookmark de permalink.

Geef een reactie