Het Gele Leger schiet met scherp in Maastricht en omstreken

Het Gele Leger aan de start

LIMBURG – Afgelopen Pinksterweekend heeft het Gele Leger weer van zich doen spreken. En niet alleen op het schaakbord! Met maar liefst 25 spelers was Schaakvereniging Sliedrecht sterk vertegenwoordigd bij het Limburg Open 2023, dat met 600 deelnemers een record vestigde. Niet de vele slecht geklede grootmeesters vielen op, nee, dat deden de nieuwe “fel gele uniformen” van de Sliedrechtse “militairen” zeker wel. Het Gele Leger had veel bekijks en vooral de frontsoldaten Adrian Mensing, Jurgen de Haan en legerarts Willem Kuiper schoten met scherp en hadden na 6 zware veldslagen een flinke buit te pakken.

De legerleiding motiveerde haar manschappen

Maar voordat de strijd op de 64 velden begon wist de Sliedrechtse delegatie eerst in de Abdij van Val-Dieu furore te maken. Eerst naar Belgisch Limburg en dan pas naar het Nederlandse heuvellandschap was de strategie van de legerleiding. Dat beviel de manschappen uitstekend, want het Belgische water met een schuimkraag smaakte uitstekend.

Nadat de manschappen in Noorbeek gelegerd waren werd de eerste veldslag aangegaan. En dat hebben veel tegenstanders geweten, want de eerste punten stroomden binnen. Zoals dat hoort moet zo’n eerste winst gevierd worden, want anders hou je zo’n leger niet in de juiste motivatie. De generaals Robert van Rekom en Martijn Stoker weten dat als geen ander.

De manschappen drinken vooraf op de goede afloop
Legerarts Kuiper was in topvorm

Op zaterdag was er weer een veldslag, die iets minder goed verliep, want de tegenstanders waren nu beter bewapend tegen de dadendrang van het Gele Leger. Dat betekende vervolgens voor het gehele leger een vrije derde ronde. Er moest hersteld worden en dat gebeurde met een ouderwetse barbecue, terwijl de veteranen Ridder van Rekom en legerarts Willem Kuiper wel de strijd aan bonden tegen enkele veteranen uit Limburg. En met succes, zodat er alsnog gevierd kon worden.

Op zondag kwam het herstel, zodat vooral de “oudere” soldaten – Marcel Klein, Johan Gijsen, Ronald Breedveld en de ridder – de avondronde op sterkte konden komen in het Maastrichtse terrasleven.

Grootgeldverdiener De Haan

De slotdag betekent bijltjesdag, want veel strijders zitten er dan doorheen, zo niet Jurgen de Haan en Adrian Mensing, die beiden uitstekend scoorden en dus in de prijzen vielen. Zo ook, Willem Kuiper die bij de Veteranen een gedeelde tweede plaats bereikte.

Topscorer Adrian Mensing

Zo trok het Gele leger zich met succes terug uit Limburg. Op naar de volgende veldslagen. Maar nu eerst herstellen…

Zie de site van Limburg Open 2023 voor alle uitslagen en eindstanden van alle veldslagen.

Dit bericht is geplaatst in Limburg Open 2023. Bookmark de permalink.

Geef een reactie