Tweede team start seizoen met nederlaag tegen Shah Mata

Het strijdtoneel van de wedstrijd Shah Mata 1 – Sliedrecht 2

ROTTERDAM – Afgelopen 16 september 2023 ging de KNSB competitie weer van start. Helaas heeft het tweede team in de eerste ronde de uitwedstrijd in klasse 4F tegen Shah Mata verloren.

Teamleider Johan van de Griend schrijft hierover het volgende:

Werd het in het vorige seizoen nog een ruime overwinning geboekt met 6-2, nu werd het een nederlaag met 5-3.  Het begon nog goed met twee remises aan de topborden. Zowel Wim Hokken als Teunis den Rooijen kregen een remiseaanbod. Ze vonden hun stelling niet zodanig dat ze, zonder risico te nemen, op winst zouden kunnen spelen Vandaar dat ze het aanbod accepteerden(1-1).

Luana Mensing kreeg, na een wat gekunsteld middenspel, kansen op een koningsaanval. Haar tegenstander verdedigde goed. Het had waarschijnlijk wel bij goed spel remise kunnen worden. Zoals het ging raakte Luana een stuk kwijt en moest opgeven (1-2).

Hans Klein had het niet getroffen met dezelfde tegenstander als in het vorige seizoen, die toen eiste dat Hans met de dame moest spelen, die hij had aangeraakt. Dit keer waren er geen onregelmatigheden, maar verloor Hans wel omdat hij stukverlies overzag(1-3).

Teamleider en verslaggever Johan van de Griend scoorde een halfje

Ondergetekende, Johan van de Griend, had ook dezelfde tegenstander als in het vorige seizoen. Toevallig kwam weer dezelfde opening op het bord. Ik kreeg wel de overhand, maar kon achter het bord geen winst vinden en moest berusten in remise(1.5-3.5). Het is natuurlijk na afloop altijd jammer dat Stockfish wel de winst zag. Willem Kuiper had een moeilijke partij, die achteraf door Stockfish soms per zet een oordeel werd gegeven  van +5.0 of -5.0. Pas de laatste 5 zetten gaven de doorslag met verlies van Willem tot gevolg 1.5-4.5).

Meinte Smink heeft lang geprobeerd ijzer met handen te breken. Hij leek kansen te krijgen. Zijn tegenstander (ook dezelfde als in het vorige seizoen) vond de juiste remedie door een stuk te offeren. Hij kreeg daarvoor zoveel pionnen dat voor Meinte verder spelen op winst geen optie was (2-5).

Theo scoort erg goed in het tweede team

Theo Dekker was de enige Sliedrechtspeler die uiteindelijk won. Hij stond vrijwel de gehele partij beter. Toch duurde het nog lang voordat hij de winst binnen had. In het eindspel(K +T tegen K + p) kon gelukkig kon de laatste pion buit gemaakt worden, zonder dat daarvoor de toren geofferd moest worden(3-5).

Zo werd het dus winst voor Shah Mata.  Het was voor hen de eerste wedstrijd in een nieuwe locatie, die veel beter was dan die in het vorige seizoen. Dat er met de barbediening nog wat kinderziektes waren, zal wel opgelost worden. Overigens waren er buiten de speelruimte wat banen waarop het populaire vakantiespel jeu de boules kon worden gespeeld. Misschien hadden we daarmee meer succes gehad…

Het is natuurlijk jammer dat we verloren hebben. Toch heb ik wel het vertrouwen dat we in de komende wedstrijden voldoende punten zullen scoren.

Johan van de Griend
Teamleider

Dit bericht is geplaatst in Extern, KNSB Sliedrecht 2. Bookmark de permalink.

Geef een reactie