Sliedrecht KNSB 4 pakt historisch matchpunt

Corne (l) gaf het goede voorbeeld

SLIEDRECHT – Afgelopen zaterdag was het SuperSaturday in De Havik: 4 Sliedrechtse KNSB-teams maakten hun opwachting. Het debuterende Sliedrecht KNSB 4 heeft gelijk laten zien dat een gebrek aan wedstrijdervaring geen garantie is voor een matig resultaat. Onder leiding van coach Joost Stoker speelden maar liefst 6 spelers hun eerste KNSB-wedstrijd. De eindstand werd 4-4.

De ideale invaller (Corne Noordegraaf) was op bord 8 gepositioneerd. Hij kreeg de winst aardig in de schoot geworpen en mocht zodoende al snel richting bar. Naast hem pakte voormalig jeugdkampioen Micha de Jong een tweede bordpunt, door soepel de kermende koning van de tegenstander naar de slachtbank te begeleiden. Topkopman Maarten Hartkoren creëerde een supertoren en noteerde een comfortabele voorsprong: 3-0.

Rick stelde een belangrijk halfje veilig

Rick Stuij biedt tegenwoordig weinig garantie voor een nul en speelde ook dit keer een prima partij. Debuteren met een belangrijk halfje is aangenaam, goed werk! Helaas belandde er na dit halfje wat zand in de Sliedrechtse motor: Henri speelde een prima eerste KNSB-partij, maar moest laat in het middenspel huilend afscheid nemen van een mooie loper. Meer dan een nul zat er daarna niet meer in. Tim de Waard speelde zijn eerste KNSB-zetten op bord 2. De opening was zeer stabiel, maar na wat uurtjes egeltjesvrijen vielen er enkele witte pionnen van het strijdtoneel; over en uit, helaas geen punt voor onze sympathieke volgeling van Erasmus.

Henri debuteerde goed, maar vergat zichzelf te belonen
David en Joost peinsden lang en stelden het matchpunt veilig

Playing captain Joost stond de gehele partij wel aardig, maar liet de stelling in remise verzanden: 4-3 voorsprong. Tot slot was David Prook op bord 5 aan een verloren eindspel begonnen. Door teamgenoten werd hem nog een seizoen lang gratis bier toegezegd bij een halfje, maar helaas moest hij na een zeer defensieve partij zijn tegenstander de hand geven.

Zaterdag 4 november wordt Schiedam belegerd, dit keer met de basis-8.

Dit bericht is geplaatst in --KNSB Sliedrecht 4. Bookmark de permalink.

Geef een reactie