Tweede team laat favoriet ontsnappen

De Sliedrechtse topborden Met debutant Bert Terlouw (r)

SLIEDRECHT – Het tweede KNSB-team van Schaakvereniging Sliedrecht kent een valse start. Ook in de tweede ronde wist het team van treamleider Jerry van Rekom de nul vast te houden. Na een spannende wedstrijd lieten de Sliedrechtse reserves het op papier favoriete tweede team van Krimpen aan de IJssel na een desastreuze slotfase met 3-5 ontsnappen. Lichtpuntje was wel de comeback van Bert Terlouw, die na veel jaren weer in de KNSB-competitie speelt.

Teamleider Jerry schoof snel naar remise

Aanvankelijk ging de strijd der routiniers gelijk op. Zo speelde Jerry van Rekom een bloedeloze remise, terwijl kopman Teunis den Rooijen de ooit zo vermaarde Cor de Zwart in bedwang wist te houden. Vervolgens was het Meinte Smink die ook remise overeenkwam, zodat de tussenstand na 2,5 uur spelen 1,5-1,5 was.

Theo won opnieuw

Theo Dekker speelde een ingewikkelde opening, offerde een kwaliteit en leek met een sterk paardenpaar de tegenstander te overrompelen. De Sliedrechtse topscorer van vorig seizoen greep echter mis, waar de tegenstander van leek te profiteren, maar dat kostte hem zoveel tijd dat de vlag meedogenloos was. Met 2,5-1,5 voorsprong werd de spannende slotfase in gegaan, met mindere en betere stellingen.

De mindere stelling van debutant Bert Terlouw werd echter naar remise geschwindeld.Na een matige opening moest Terlouw keepen en zijn enige tegenkans greep hij met beide handen aan, waar de tegenstander voor drie keer dezelfde stelling koos; 3-2.

Willem Kuiper speelde een lastige partij, waarin hij weinig tegenkansen kreeg en langzaam maar zeker van het bord werd gespeeld. De stand was weer gelijk.

De stellingen van Wim Hokken en Johan van de Griend zagen er echter zeer veelbelovend uit. Hokken speelde een ouderwetse aanvalspartij en won een stuk tegen 2 pionnen. Normaal gesproken weet Hokken dit wel uit te spelen, echter een onnauwkeurigheidje in het eindspel deed hem in ene verloren eindspel tercht komen. Dat wist de tegenstander wel met vaste hand uit te spelen; 3-4.

Zo moest Van de Griend op winst spelen en dat deed hij met verve. In een lastig eindspel wist hij een stuk te veroveren en het leek een kwestie van tijd dat hij het matchpunt veilig zou stellen. Helaas overzag de mede-teamleider een kleinigheid over het hoofd en werd hij pardoes mat gezet; 3-5.

Een ongelukkige nederlaag en in de volgende wedstrijden zullen punten moeten worden gepakt om niet in degradatienood te geraken.

Dit bericht is geplaatst in KNSB Sliedrecht 2. Bookmark de permalink.

Geef een reactie