Schakers ervaren herfstdip achter het bord

Maarten profiteerde van één van de blunders

SLIEDRECHT – Donderdag 19 oktober stond de 6e ronde van de interne competitie op het programma. Het leek er deze ronde op alsof het verdrietige herfstweer invloed had op de partijen. Een rondje langs de borden toonde vele blunders over en weer. Gelukkig betekent dit altijd wel dat er ook een aantal schakers een gelukkige avond meemaken.

Allereerst ging regerend clubkampioen William Gijsen onkarakteristiek in de fout. In een Najdorf overspeelde hij met de witte stukken Johan van de Griend. Op het moment dat het punt binnengehengeld kon worden misrekende Gijsen zich compleet. Hij was even vergeten dat een torenoffer ertoe leidt dat je een toren achter komt te staan. Hij had nog wel een dusdanig goede stelling dat hij eeuwig schaak, en dus remise, kon afdwingen.

Gijsen was echter zeker niet de enige die de fout inging. Zo verloor Joost Stoker ineens een stuk en daarmee de partij tegen nieuw lid Mattias Stok, en wist David Prook een prachtige stelling toch nog te verliezen. Boze tongen beweerden zelfs even dat Prook allergisch zou zijn voor winnen.

Ferhat won in recordtempo

Er waren ook partijen dusdanig snel klaar dat uw verslaggever niet heeft kunnen constateren hoe dit gebeurde, maar in de lijn van de rest van de avond zou dit zomaar te maken kunnen hebben met blunders. Voor nu moeten we het doen met scorebordjournalistiek. Ferhat Erdogan won snel van Mike van Wijk, terwijl Peter Vis bijna net zo snel wist te winnen van Bert Dobber.

Dan terug naar de kopposities. Hier was men vredelievend. Jorik Klein kon een vrijpion niet omzetten tot winst tegen Arjan van der Leij, terwijl Peter van den Bergh en Wim Hokken elkaar de hele avond bestookten maar beiden geen genadeklap konden uitdelen.

Tim schiet voortvarend omhoog

Bovenin verandert er dus, op de stijging van Tim Schakel na een knappe overwinning op Teunis den Rooijen na, weinig. Verder zien we een sterke seizoensstart van Arco van Houwelingen. Hij speelde sterk en wist overtuigend Tjerry Hut te verslaan. Van Houwelingen heeft slechts één keer verloren dit seizoen.

De jeugd scoorde ook goed. Jaimy Bakker en Micha de Jong wonnen sterk van respectievelijk Khaled Klib en Jaap Euser, terwijl Theo Theunisse remiseerde tegen Pieter Sandijck.

Tot slot wist Yacintha van Doorn haar stijgende lijn door te zetten door in een lange partij Henri Hartog op remise te houden.

De overige uitslagen kunt u hier vinden.

Volgende week, donderdag 26 oktober, is het weer tijd voor de rapidcompetitie!

Dit bericht is geplaatst in Weekverslag senioren. Bookmark de permalink.

Geef een reactie