Sliedrecht 4 (KNSB) nestelt zich in middenmoot

Paul toonde zich een waardig debutant

SCHIEDAM – Wat voldoende is, is nooit te weinig. In een druilerig Schiedam-Noord heeft het talentenemsamble van Schaakvereniging Sliedrecht voor de tweede maal een 4-4 veiliggesteld in de KNSB-competitie. Ondanks de afwezigheid van barpersoneel, luchtafweergeschut en verse koffie, wisten de vooruitgeschoven pionnen van Sliedrecht 4 goede partijen op de borden te krijgen. Met 2 matchpunten uit 2 wedstrijden zijn de aandeelhouders vooralsnog tevreden.

Inclusief supporter Versteeg en de mentale steun van de oudere jongeren van Sliedrecht 2 in eenzelfde speelzaal, werd het een leuke strijd. Henri kon niet mee naar Kethel, zijn stoel werd bezet door playing-kapitein Joost. De overige 7 borden werden bemand door louter talentvolle basisspelers. Paul Schakel, Remon Wismeyer en Rien Lodder debuteerden onder het Stokerbewind, met wisselende scores. Paul heeft 2 uur achter paarden aangerend en met succes: een lekker halfje. Buurman Remon kwam helaas op een nul uit en kon spoedig door naar zijn volgende afspraak. Rien weerlegde zijn achternaam en pakte een functioneel halfje op bord 2.

Op de borden 4, 5 en 6 werden overeenkomstig de tactiek de volle punten gescoord. Collegetijger Tim mocht op bord 6 laten zien dat hij gewoon partijen kan winnen. Hij pakte de c-lijn en daarmee de partij. Ook Joost pakte een punt met zwarte dominantie op de c-lijn, wederom een weerlegging van het mensonterende London-system. Bij David was het jachtseizoen geopend; de koning van zijn tegenstander zit momenteel met spierpijn thuis.

Kopman Maarten wist zijn 100%-score niet te handhaven. Na een paard voor de tram te hebben gegooid, was er sprake van werkweigering van zijn overige stukken. Zijn tegenstander manoeuvreerde geduldig naar de winst. Rick Stuij toonde zich ook geen dierenvriend en eindigde het middenspel met 3 punten minder. Zijn tegenstander bleef zijn paard goed te eten geven en wikkelde af naar een gewonnen eindspel: 4-4. Vervolgens werd uitgebreid geanalyseerd in Rotterdam-Noord en Sliedrecht-West. Op naar de volgende clash!

Analyseren met frisdrank, dat was even wennen
De rust werd bruut verstoord met de komst van een deel van Sliedrecht 3 (weggemoffeld aan de rand van het etablissement), dat met grote cijfers won in het Westland
Dit bericht is geplaatst in --KNSB Sliedrecht 4. Bookmark de permalink.

Geef een reactie