Peloton komt niet in de buurt van koplopers bij de jeugd

De opgedane ervaring bij de senioren doet Micha goed

SLIEDRECHT – Op de vierde speelavond van de Rapid competitie bij de jeugd zijn de koplopers alleen maar verder uitgelopen op het peloton. In groep 1 werd dit vooral in afwezigheid bereikt. De nummers 1 en 2, Theo en Joas, kwamen niet in actie en blijven derhalve op 100% staan. Micha en Jaimy proberen in de buurt te komen, maar hebben al meerdere partijen verloren. Bewonderenswaardig is wel dat Micha inmiddels na zijn valse start de overwinningen aan elkaar rijgt. Karel Peursem speelt sterk en bezit terecht de vijfde plaats. Met iets meer vertrouwen in eigen kracht kan hij nog verder gaan stijgen.

Veelschaker Jake in actie

In groep 2 steken er twee schakers duidelijk boven de rest uit. Zij solliciteren dan ook voor een plek in groep 1 bij de volgende competitie. Rik Slagboom heeft nog altijd alles gewonnen en staat inmiddels op een ongekende score van 13 uit 13. Christiaan Verhoeff speelt dusdanig goed dat je normaal met deze score kampioen wordt, maar moet toch met 12 uit 13 genoegen nemen met de 2e plek voorlopig. Iedereen kijkt uit naar een volgend duel tussen beide gladiatoren. Veelschaker Jake Batenburg probeert het tempo bij te houden en verbetert zich rap. Kan hij nog in de buurt komen van één van de heren?

Onderin krijgen de jongste spelers veel les van Roland en Rik. Daarnaast doen ze ervaring op met enkele onderlinge partijen. Er is hoe dan ook veel talent. Volgende week wordt er weer gesnelschaakt en zal dit weer geëtaleerd worden. Komt dat zien.

Dit bericht is geplaatst in Weekverslag jeugd. Bookmark de permalink.

Geef een reactie