Keuzetitel: de competitie is net een wasmachine… óf… Wout Boer doet goede zaken

Ronde 8:een rustige avond met maar 16 partijen door een externe RSB wedstrijd

SLIEDRECHT – In de interne competitie blijft het stuivertje wisselen in de bovenste regionen van de ranglijst. Door het ontbreken van een aantal spelers, met een externe wedstrijd, was het een rustige avond voor wat betreft het ledenaantal. Maar in deze 8e ronde, was het op de borden alles behalve rustig!

Uw verslaggever heeft lang gedaan over het verslag. Niet in de laatste plaats omdat zijn zorgvuldig opgebouwde aantekeningen en analyses in de alles verslindende wasmachine zijn beland. Na ontelbare rondjes te zijn gedoopt in een schuimbad zijn alle letters vervaagd, behalve de koptitel; Wout Boer doet goede zaken!

Wout ziet de winst al voor zich

Op bord 1 mocht koploper zich warmlopen tegen Wout Boer. Al na enkele zetten wist Wout de dame van zijn tegenstander te verwijderen. Helaas had dit weinig effect want één zet later had ook Arjan de dame van Wout verwijderd. Het betekende wel dat er al vrij snel een open eindspel ingegaan kon gaan. Voor Arjan voelde dit eindspel als een wasprogramma op 60 graden met naspoeleffect. Hij wist zijn stukken steeds beter te positioneren met 60 graden richting de zwarte koning. Helemaal op het eind was het echter het naspoelprogramma van Wout wat zorgde voor een nare nasmaak bij het centrifugeren. Wout wist in een spannend eindspel met nog enkele minuten op de klok de partij in zijn voordeel te beslechten en haalde Arjan door de wringer en staat op zijn bekende tweede plaats in de competitie! De overige plaatsen zijn weer volledig gehusseld na dit wasprogramma.

Op een ander topbord van de avond speelden Jorik Klein en William Gijsen hun bijna 500ste partij. We zien uit naar de formele viering van dit heugelijke feit. Ditmaal was het William die het spreekwoordelijke varkentje wist te wassen en op zoek is naar zijn volgende titel. Waren alle partijen dan eenvoudig zult u zich afvragen? Welnee! Op bord 3 speelden Tim Schakel en Arco van Houwelingen een bijzondere partij. Tim had zich voorbereid op hele andere tegenstanders en dat was goed te merken. Deze partij werd door hem niet eenvoudig gewonnen, maar zeer eenvoudig… Al na 4 zetten in een jachtvariant van de Aljechin (voor de leken onder ons; dit is geen wasmachine-merk) was het spel nagenoeg gespeeld en gingen de punten terecht naar Tim.

Jeugdkampioen Micha de Jong mocht aantreden tegen Hans Klein. Waar Hans staat voor de Duitse wasmachines (pure degelijkheid) kunnen we Micha vergelijken met een Samsung wasmachine. Zorgvuldig ontwikkeld en lang verborgen gehouden, met ontzettend veel opties! Zoveel zelfs dat Hans het spoor bijster raakte en Micha een punt aan deze partij overhield. Chapeau!

Mike, nog in het bezit van zijn dame, bedenkt de winstkansen

Yacintha van Doorn wist met mooi aftrekschaak de zwarte wasmachine, eh… de zwarte koning, van Paul Schakel steeds meer in het nauw te brengen. De stelling stortte volledig in en de koning is afgevoerd naar de schroothoop. Johan Gijsen weet weer wat rokeren is en wist hierdoor verdienstelijk te winnen. Het was even slepen met een zware wasmachine/koning, maar als ‘ie eenmaal goed staat kun je allerlei programma’s draaien op het bord. Zoveel zelfs dat de witte dame van Mike van Wijk plompverloren losgelaten werd op een verkeerd veld en in het doosje verdween. De overwinning was daarna duidelijk.

Een aantal knappe overwinningen van deze avond waren de partijen van Rick Stuij en Maarten Hartkoren. Rick won een mooie partij van Jaap Euser tegen de verwachtingen in. Want zeg nu zelf; een ‘Euser’ klinkt veel beter als wasmachine naam dan een ‘Stuij’. Maarten won na heel veel zetten en nog veel meer tijdnood knap van Henk van der Hoek. Zijn wasmachine bleek nog verborgen knoppen te bezitten om de tijd steeds meer te verlengen (extra programma om te drogen, extra programma om te föhnen, etc).

Alle stukken nog op het bord… maar niet voor lang!

Overigens bleek onze voorzitter weinig medelijden te hebben voor de vastlopende wasmachine-modus van Leo Koppelaar. Marcel Klein zette zijn turbo droogstand aan en halverwege de partij bleek er al een stuk van Leo door het afvoerputje te zijn verdwenen. Overigens is dit stuk nog steeds kwijt en wordt gevraagd om de volgende speelavond verder te zoeken.

De overige partijen of bijzondere memories staan vast beschreven op het aantekeningenblaadje. Maar helaas zijn deze letters verloren gegaan in het woeste water, gecentrifugeerd en doorgespoeld. Wat dan nog blijft zijn de officiële uitslagen zoals deze altijd keurig worden verwerkt door de prominente wedstrijdleider. Komende donderdag staat de 9e ronde op het programma, maar belangrijker nog; de tweede wedstrijd van RSB V1. Komt allen kijken, neem spandoeken, kleerhangers, fakkels en ontbijtkoek mee!

PS: De titel van dit verslag? U mag kiezen!

Dit bericht is geplaatst in Weekverslag senioren. Bookmark de permalink.

Geef een reactie